Baloldali uszítást sejt a keresztrongálások mögött a KDNP főtitkára

vallás
2023 augusztus 31., 12:43

A keresztek felújításának folytatására, a KDNP Fogadj örökbe egy keresztet! kezdeményezéséhez csatlakozásra buzdított a területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkár, a KDNP ügyvezető főtitkára csütörtökön a Somogy megyei Szabáson. Latorcai Csaba a község Szűzmária Szent Neve Templomához tartozó, felújított kőkeresztjének átadásán kinyilatkoztatta:

„A mindent végképp eltörölni akaró baloldali uszító magatartása vezet ahhoz, hogy jó heccé válik keresztek letörése és felgyújtása, ezért is fontos folytatni keresztek örökbefogadását, felújítását.”

Latorcai a budapesti Margit híd keresztjeinek megrongálására, valamint a Nagykovácsiban történtekre, a keresztek felgyújtására utalva hangsúlyozta:

„Az európai szélsőbal és annak kiszolgálói, a dollárbaloldal dühödten és cinikus módon támadja az európai és a magyar kultúra fundamentumát.”

Az államtitkár megállapította, hogy amíg Nyugat-Európában eltávolítják a kereszteket, templomokat becstelenítenek meg, embereket hurcolnak meg keresztény hitükért, addig Magyarországon összefogással megújítják a szent szimbólumokat. Megjegyezte azt is, hogy a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon: a vallásukat gyakorlókkal szembeni ellenérzés keleten és nyugaton is a politika legmagasabb szintjein érzékelhető. Az államtitkár kitért arra, hogy a KDNP honlapjára felkerült az a térkép, amelyen mindenki nyomon tudja követni, hol fogadtak örökbe keresztet. MTI)