Lecsuktak egy Rómában nyaraló magyart, akinek 17 évvel ezelőtt ellopott irataival cégeket hoztak létre Olaszországban

külföld
2023 augusztus 31., 14:28

Nyaralni érkezett Rómába egy magyar férfi és a menyasszonya, de a harmadik napon megjelent a szállásukon a rendőrség, és két hétre börtönbe zárták a férfit.

photo_camera Pantheon, Róma, turisták Fotó: MAURIZIO ORLANDO/Hans Lucas via AFP

Később kiderült: Hetey Gergő iratait még 2006-ban ellopták, majd cégeket hoztak létre a nevében Olaszországban, amelyek után nem fizették a munkavállalói járulékokat. A rendőrség 2008-ban kezdett nyomozni utána, 2014-ben pedig jogerősen egy év börtönre ítélték távollétében. A férfi azt állítja, minderről semmit sem tudott.

A rendőrség nyaralásuk harmadik napján fogadta a párt szállásukon, ahonnan a rebibbiai börtönbe vitték a férfit. Hetey nem tudta meggyőzni a rendőröket arról, hogy tévedés történt. Se rokonaival, se a magyar konzulátussal nem engedték kapcsolatba lépni. Végül 13 napnyi fogság után szabadon bocsátották, amit a menyasszonya által felkért ügyvédnek köszönhetett. A cél az ítélet megsemmisítése és a férfi kárpótlása volna, de Hetey bizonytalan a folytatásban. „Hatalmas traumán mentem keresztül, nincs az a pénz, ami jóvátehetné” – mondta. (hvg.hu)