Pesty László jobban örülne, ha a NER-lovagokat mostantól csak orkoknak hívnánk

színház
2023 augusztus 31., 19:30

A vállaltan fideszes filmes még Tusványoson, a 444 kamerája előtt kezdett bele az oligarchák elleni lölőzős hadjáratába, amivel már ott tart, hogy a Telexnek azt magyarázta, törölni kellene a NER-lovag szót, helyette orknak kellene nevezni a rendszer által kitömött üzletembereket. És a NER-t is hagyjuk. „Ezt is kifejtettem, hogy egy lingvisztikai átváltozáson megyünk át tizenhárom év alatt, a N-E-R, a Nemzeti Együttműködés Rendszere az tizenhárom évvel ezelőtt még jóval több mint két és félmillió embert, alapítványokat, médiát, újságírókat, véleményformálókat, egy nagy konglomerátumot jelentett, és tizenhárom év alatt ez lecsökkent egy tucat orkra” – fejtegette Pesty László.

Aki Mészáros Lőrinc zsenialitásáról sincs maradéktalanul meggyőződve: „makog a mikrofonba, és a fél terem nem tudja, hogy röhögjön, a másik nem tudja, hogy sírjon... de nem ez a baj. Hát mi az ő gazdasági, műszaki tudása? Mi az ő kockázatvállalása? (...) Milyen kockázatot vállal ez a csávó? Hát ne csináljunk már Krisztusból bohócot!” A Lölő-jelenséget egyébként rákos daganathoz hasonlította.

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelõs miniszterelnök-helyettes (b) átadja a Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést dr. Pesty László producernek az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából (2021)
photo_camera Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelõs miniszterelnök-helyettes (b) átadja a Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést dr. Pesty László producernek az augusztus 20-ai nemzeti ünnep alkalmából (2021) Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Pesty László ugyanakkor nem tart attól, hogy kitagadnák a Fideszből. „Miért merülne fel, hogy megtagadjanak, amikor a napnál világosabb, hogy jót teszek a pártnak? Nem hosszú távon, már középtávon, sőt, ad abszurdum rövid távon is. Ha jót teszek a Fidesznek, egy tisztulási folyamatot segítek elő. [...] Az egész Lölő-jelenség az ellenzéknek segít, nyissátok már ki a szemeteket!