A csepeli gimnázium igazgatója sem tudja, hogyan kerültek az Orbán-idézetek a falra

oktatás
2023 szeptember 01., 17:10

A csepeli Jedlik Ányos Gimnázium igazgatója nem tudja, hogyan kerültek az Orbán-idézetek az iskola falára. Bese Benő a Szeretlekmagyarorszag.hu-nak azt mondta: „Aggályos egy ilyen tartalmú tábla, és várjuk az állásfoglalását a Belügyminisztériumnak.” A táblára egyébként ugyanaz a grafika került, amit Orbán Viktor a képviselőinek küldött ki a Fidesz 33. születésnapja alkalmából.

photo_camera Németh Szilárd ajándékot kapott Orbán Viktortól Fotó: Németh Szilárd/Facebook

A Belügyminisztérium az RTL-nek azt mondta, nem a kormány, a Belügyminisztérium, a köznevelési államtitkárság vagy a Klebelsberg Központ dönt a köznevelési intézmények belső tereinek dekorációjáról. Ugyanakkor oktatási jogok biztosa, Aáry-Tamás Lajos vizsgálatot indított az ügyben. A vezető bölcsességei mellett egyébkláént Németh Szilárd neve is felkerült egy kőtáblára mint az építkezés kezdeményezője.

A megújult csepeli Jedlik Ányos Gimnázium épülete és a díszes tábla.
photo_camera A megújult csepeli Jedlik Ányos Gimnázium épülete és a díszes tábla. Forrás: Dömötör Csaba/Facebook

A DK-s Vadai Ágnes megosztott egy kommentet az oldalán, amiben Csepel fideszes alpolgármester, Ábel Attila arról ír, hogy

„Orbán Viktor a legsikeresebb magyar politikus a rendszerváltás óta, és az egy objektív tény. Ha Kossuth, Petőfi, Arany idézetek lehetnek az iskolákban, ha idézhetnek Szent Istvántól, akkor Orbántól ugyanúgy lehet, és attól még egyikük se lesz Sztálin.”