A csepeli gimnázium igazgatója sem tudja, hogyan kerültek az Orbán-idézetek a falra

oktatás
2023 szeptember 01., 19:10

A csepeli Jedlik Ányos Gimnázium igazgatója nem tudja, hogyan kerültek az Orbán-idézetek az iskola falára. Bese Benő a Szeretlekmagyarorszag.hu-nak azt mondta: „Aggályos egy ilyen tartalmú tábla, és várjuk az állásfoglalását a Belügyminisztériumnak.” A táblára egyébként ugyanaz a grafika került, amit Orbán Viktor a képviselőinek küldött ki a Fidesz 33. születésnapja alkalmából.

photo_camera Németh Szilárd ajándékot kapott Orbán Viktortól Fotó: Németh Szilárd/Facebook

A Belügyminisztérium az RTL-nek azt mondta, nem a kormány, a Belügyminisztérium, a köznevelési államtitkárság vagy a Klebelsberg Központ dönt a köznevelési intézmények belső tereinek dekorációjáról. Ugyanakkor oktatási jogok biztosa, Aáry-Tamás Lajos vizsgálatot indított az ügyben. A vezető bölcsességei mellett egyébkláént Németh Szilárd neve is felkerült egy kőtáblára mint az építkezés kezdeményezője.

A megújult csepeli Jedlik Ányos Gimnázium épülete és a díszes tábla.
photo_camera A megújult csepeli Jedlik Ányos Gimnázium épülete és a díszes tábla. Forrás: Dömötör Csaba/Facebook

A DK-s Vadai Ágnes megosztott egy kommentet az oldalán, amiben Csepel fideszes alpolgármester, Ábel Attila arról ír, hogy

„Orbán Viktor a legsikeresebb magyar politikus a rendszerváltás óta, és az egy objektív tény. Ha Kossuth, Petőfi, Arany idézetek lehetnek az iskolákban, ha idézhetnek Szent Istvántól, akkor Orbántól ugyanúgy lehet, és attól még egyikük se lesz Sztálin.”

Kiemelt videóink