Nem csak Orbán-idézet, Németh Szilárd neve is felkerült kőtáblán a csepeli gimnáziumra

propaganda
2023 szeptember 01., 07:24

Valóban szép lett a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium épülete, nekem legalábbis közel áll az ízlésemhez a faanyagok sűrű felhasználása, jó ránézni az ilyen terekre:

A Jedlik Ányos Gimnázium egyik terme.
photo_camera A Jedlik Ányos Gimnázium egyik terme. Forrás: Dömötör Csaba facebook

Az azonban talán egy kicsit túlzás, amit kormánypárti politikusok műveltek az intézménnyel. Hamarosan Rákosi Mátyás is előkerül a történetben, figyeljenek jól!

A helyzet csúcspontja egy Orbán Viktor-idézet a falon, amelyet mi is megírtunk a Telex nyomán. Az iskola folyosójának falára díszes formában ugyanis Orbán Viktor szavait tették ki. Íme:

A megújult csepeli Jedlik Ányos Gimnázium épülete és a díszes tábla.
photo_camera A megújult csepeli Jedlik Ányos Gimnázium épülete és a díszes tábla. Forrás: Dömötör Csaba/Facebook

De biztos, hogy ez a legmeredekebb húzás a kormánynak hálálkodó Jedlikesektől? Nézzük meg mit posztolt Németh Szilárd, a Fidesz Csepelen amúgy elbukó képviselője az esemény után:

Olvassuk csak el azt a feliratot a táblán!
photo_camera Olvassuk csak el azt a feliratot a táblán! Forrás: Németh Szilárd facebook

Az épület újjáépítéséről (ezek szerint nem sima felújítás volt, hanem újjáépítés) beszámoló kőtáblára 2023-ban felfért Németh Szilárd neve is. „Az építkezés kezdeményezője Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Jedlikes öregdiák” – vésték bele az örökkévalóságnak.

Menjünk tovább, nézzük meg az eseményről készült videót, amelyben Ágh Péter, az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára arról beszél, hogy az intézmény annak ellenére újulhatott meg, „hogy a nyugati világ országai jelentős gazdasági nehézségekkel küzdenek”.

link Forrás

Érdemes megfigyelni, hogy Németh Szilárd leghevesebb tapsát épp akkor vágták be a videóba, amikor az igazgató az 1952-es alapító elődökről beszél (0:48-nál). És, hogy kik voltak ezek az elődök? Az Arcanum segítségével hamar kiderült, hogy 1952-ben hogy, hogy nem, épp Rákosi Mátyás születésnapját ünnepelték meg az új iskola megnyitásával Csepelen.

Csepel új iskolájáról beszámoló újságcikk 1952-ből.
photo_camera Csepel új iskolájáról beszámoló újságcikk 1952-ből. Forrás: Arcanum

És hogyha az Orbán-idézet a falon vagy a kőtáblába vésett képviselő nem húzta volna meg eléggé a Rákosi-párhuzamot, a Fideszből Németh Szilárd által kitúrt csepeli polgármester nem szerepelt a csoportképen, sem a szalagátvágáson, pedig Borbély Lénárd is ott volt az ünnepségen.

Isten éltesse a Jedlik Ányost! Isten éltesse a megújuló magyar közoktatást!