Csepel exfideszes polgármestere szerint Németh Szilárd döntése miatt kell távoznia két kerületi iskolaigazgatónak

POLITIKA
2023 június 30., 12:41

Két csepeli általános iskola igazgatójának is távoznia kellett, mert lejárt a megbízásuk, és az új pályázatukat elutasították, közölte pénteken oldalán Borbély Lénárd, Csepel polgármestere. Borbély sokáig fideszes színekben vezette a kerületet, de aztán rettentően megromlott a viszonya a térség befolyásos, bár a választásokon rendre vereséget szenvedő fideszes politikusával, Németh Szilárddal, Németh pedig előbb feloszlatta, majd idén márciusban újjáalakította a csepeli Fideszt, ahova a polgármestert nem engedte be.

Borbély pénteki posztjában azt írta, hogy Vargáné Andrási Editet, a Katona József Általános Iskola igazgatóját és Málek Istvánt, a Kölcsey Ferenc Általános Iskola igazgatóját eltávolították az iskoláik éléről. „A kinevezésük lejárt, az új pályázatukat elutasították. Tudjuk, hogy a politikai ítéletet Németh Szilárd hozta meg.Számomra a két igazgató szakmaisága és elhivatottsága megkérdőjelezhetetlen. Elmozdításuk súlyos kárt okoz és nagyon rossz folyamatot indít el. Ezért arra kérem a szülőket és a diákokat, hogy közösen álljunk ki értük!” – írja a polgármester.

link Forrás

Az önkormányzat lapja, a csepel.info ehhez annyit tett hozzá, hogy úgy tudják, a döntés hátterében az húzódhatott meg, hogy a két érintett iskolában az igazgatók is nyíltan támogatták a béremelésért indított pedagógus sztrájkot.

Arról, hogy miért tört ki fideszes belháború Csepelen, és mi a tétje az egésznek, tavaly decemberben részletesen írtunk. Az egyik konfliktusforrás amúgy egy tervezett kollégium épülete volt, amit Németh akart megépíteni a Kis-Duna parton a birkózóknak, de Borbély nyíltan megtámadta a tervet, mondván, hogy csepeliek többsége inkább családi- és sportterületet akarna oda. Ez a sztori Németh vereségével ért véget, és hogy a fideszes politikusnak máig fájhatnak a történtek, jelzi, hogy épp péntek délelőtt posztolt megint a helyszínről:

link Forrás