A tankerületi vezető miatt megint elhalasztják a kirúgott tanárok tárgyalását

oktatás
2023 szeptember 02., 07:42

Marosi Beatrix, a Belső-Pesti Tankerület vezetője gyengélkedik, ezért nem fog megjelenni a Kölcsey Gimnázium kirúgott tanárainak tárgyalásán – írja a Tanítanék Mozgalom közleménye. A tankerületi vezető az előző tárgyalásról ugyanezen indokkal maradt távol, ezért kellett azt június 14-ről a mostani szeptember 7-i dátumra halasztani. A munkaügyi per ugyan még csak a perfelvételi szakaszban tart, de az újabb halasztással az alperes Marosi meghallgatása így is csak egy hónappal az általa elrendelt kirúgások egy éves évfordulója után tud majd megtörténni – írják.

Kirúgott tanárok és szimpatizánsok az első tárgyaláson áprilisban.
photo_camera Kirúgott tanárok és szimpatizánsok az első tárgyaláson áprilisban. Fotó: Németh Dániel/444

A Tanítanék Mozgalom mindezt egyértelműen időhúzásnak, a kirúgott tanárokkal szembeni cinizmus megnyilvánulásának tartja. A Belső-Pesti Tankerület gyengélkedő vezetőjének ugyanis – írják – a héten azért az még belefért, hogy kirúgja állásából az eddig Csepelen tanító és polgári engedetlenségben részt vevő Dukán András Ferencet.

A munkaügyi per áprilisban kezdődött. Hosszan tudósítottunk róla.

Javítás: Ahogy arra a Tanítanék Mozgalom szombat délután felhívta a figyelmet, reggeli közleményükben tévesen állították, hogy Dukán András Ferenc Csepelen tanított - ebben az esetben Marosi nem tudta volna kirúgni, hiszen Csepel nem tartozik a Belső-Pesti Tankerületi Központhoz. Dukánt a 7. kerületi Madách Gimnáziumból rúgták ki. A hibát mi sem vettük észre, elnézést!