Véletlenül a magyar államot sikerült lejáratnia a Metropolnak a főváros helyett

propaganda
2023 szeptember 02., 06:28

„Szimbóluma lehetne ez a kép a mai fővárosi vezetésnek: az egész világot várjuk Budapestre, egy csillogó-villogó új helyszínre, ahol hatalmas eseményt, atlétikai világbajnokságot rendeznek sok tízezer helyszíni látogatóval és sok tízmillió nézővel a képernyőkön keresztül – de így, ekkora gazzal várjuk a vendégeket és a kamerákat, így járatjuk le az országot és fővárosát…”

Ez a kísérő szövege annak a képnek, amely első helyezést ért el a Metropol „fotópályázatán”. Mint írják, „a 150 ezer forintos fődíjjal kecsegtető versenyt azért hirdettük meg olvasóink között, mert sokan jelezték nekünk: az utóbbi időben elárasztotta Budapestet a gyom”. A projekt célja valójában nem túl kifinomult módon az ellenzéki fővárosi vezetésre terelni azt, hogy miattuk gazos a város. Van azonban egy kis bökkenő.

A nyertes fotón látható terület nem a főváros, hanem a magyar állam kezelésében van.

photo_camera Forrás: Metropol

Az esetre Bardóczi Sándor, Budapest főtájépítésze hívta fel a figyelmet. Mint írja, „a győztes területnek a Közép-Duna-Völgyi Vízügyi Igazgatóság a kezelője, karbantartója. Köze nincs a fővároshoz! Állami tulajdon!” A képen ráadásul nem is gazokat látunk, hanem a Duna apadása miatt szárba szökkent vízi növényeket.

link Forrás

Nem jobb a helyzet a második helyezett fotóval sem. Azon egy olyan területet látni, amely a fideszes vezetésű X. kerületi önkormányzat kezelésében van.

„Folytathatnám a sort, de értelmetlen. Budapest közterületein 23 kerületi önkormányzat, a fővárosi önkormányzat, az állam és annak szervei osztoznak. Olykor nehezen átlátható módon. De egyik a másik felett nem diszponál, a tulajdonjog szent. Megjegyzem, hogy ma HÉV és a MÁV vonalak mentén (mindkettő állami cég) van Budapesten a legnagyobb zöldfelületi rendetlenség” – írja Bardóczi.