Meghalt valaki a Burning Man területén, ahol az eső miatt napokra több tízezer fesztiválozó ottrekedt

katasztrófa
2023 szeptember 03., 17:52

Több tízezer fesztivállátogató rekedt Nevada állam sivatagában, miután szokatlan esőzés sártengerré változtatta a környéket, ahol a rendőrség egy haláleset körülményeit is vizsgálja.

photo_camera Fotó: JULIE JAMMOT/AFP

A fesztiválterületen sátorozó tízezrek közül szombaton többen gyalog indultak el a mély sárban a 8 km-re fekvő legközelebbi városba, de a járművel érkezett vendégek nem tudták elhagyni a területet. A fesztiválnak otthont adó térség a Black Rock sivatag Reno városától északra 150 km-re fekszik.

Az egy hetes Burning Man fesztivál augusztus 27-én kezdődött a Black Rock sivatagban, a szervezők közlése szerint több mint 70 ezer ember vett jegyet az eseményre.

photo_camera Fotó: JULIE JAMMOT/AFP

Az eső után szervezők csak hatósági és mentőjárművek közlekedését engedték meg, de közölték, hogy a látogatók ellátásáról gondoskodnak, ugyanakkor a higiéniai körülményeket a helyi sajtó jelentése szerint nem tudják biztosítani, miután a mobil mellékhelyiségeket nem lehet kiüríteni.

A fesztivál területén egy ember életét vesztette, de a helyi rendőrhatóság részleteket nem közölt az áldozatról és halálának okáról sem.

A meteorológusok vasárnapra további esőket vártak a térségben, ami nehezítheti a sivatagban kialakult sár felszáradását.

photo_camera Fotó: -/AFP

Az 1980-as évekre visszanyúló Burning Man fesztivált 1991 óta rendezik Nevada sivatagában. (MTI)