A csepeli önkormányzati lap szerint Németh Szilárd ötlete volt az Orbán-idézetes tábla

propaganda
2023 szeptember 06., 11:24

Hosszú beszámolót tettek közzé Csepel önkormányzatának hivatalos honlapján a Jedlik Ányos Gimnázium felújítása kapcsán. Az írás feléig olyan a szöveg, mint bármelyik beszámoló egy projekt megvalósulásáról. „A Magyar Kormánnyal közös sikerünk, hogy megújult kerületünk egyik büszkesége” – írják. A második felében azonban fideszes önkormányzattól szokatlan kritikák sora következik.

link Forrás

„Méltatlan ünnepi beszéd” felütéssel arról írnak, hogy az átadóünnepséget Németh Szilárd szervezte, „az ő akarata volt érezhető a ceremónia minden mozzanatában”. Kifogásolják, hogy az alpolgármesterek csak a hátsó sorokban foglalhattak helyet és azt is, hogy Borbély Lénárd polgármestert hivatalosan nem üdvözölték, nem mondhatott köszöntőt, és nem vehetett részt az ünnepélyes szalagátvágáson sem. „Emellett Németh Szilárd több mint harmincperces beszédének harmadát az önkormányzat és a polgármester nyílt vagy burkolt bírálata töltötte ki. Olyan állításokkal, amelyek igazolhatóan valótlanok” – írják.

A megújult csepeli Jedlik Ányos Gimnázium épülete és a díszes tábla.
photo_camera A megújult csepeli Jedlik Ányos Gimnázium épülete és a díszes tábla. Forrás: Dömötör Csaba/Facebook

A szövegben felhívják a figyelmet arra, hogy álláspontjuk szerint Németh Szilárd felelőssége volt az, hogy az iskolafelújítás ötmilliárd forint helyett végül 22,5 milliárd forintba került.

Arról is ír a csepeli önkormányzat, hogy szerintük Orbán Viktort méltatlan helyzetbe hozták. A miniszterelnök tudta és beleegyezése nélkül kerültek ki ugyanis a szavai az intézmény falaira. „Az, hogy Németh Szilárd ezt provokációnak szánta, nem nehéz kitalálni. Talán úgy érezte, hogy megtépázott nimbuszát egy ilyen mély hízelgéssel tudja a miniszterelnök felé rendezni. De sokkal inkább kárt okozott vele” – fogalmaznak. Végül pedig arra a márványtáblára is utalnak, amelyen Németh Szilárd neve olvasható, mint a felújítás ötletgazdája.