Taxisnak álcázta magát egy férfi, hogy kiszolgáltatott nőkre vadászhasson Budapesten

bűnügy
2023 szeptember 08., 11:35

Pénteken tartott előkészítő ülést annak a férfinak az ügyében a Pesti Központi Kerületi Bíróság, aki magát taxisnak kiadva kényszerített szexre nőket Budapesten. A vádirat szerint a férfi 2021 őszéig részben engedély nélkül foglalkozott személyszállítással a fővárosban. 2021. augusztus 8-án hajnalban beszállt az autójába egy súlyosan ittas, védekezésre képtelen nő, akit a sofőr megerőszakolt.

Egy másik alkalommal, 2021. november 24-én este pedig egy közepesen ittas állapotban lévő nővel szemben követett el szexuális kényszerítést, amikor a nő személyszállító szolgáltatás igénybevétele céljából beszállt az autójába.

Miután a férfit őrizetbe vették és a bíróság elrendelte a tartózkodási helyére korlátozott bűnügyi felügyeletét, hamis dokumentumokkal próbált enyhítést kérni. Az előkészítő ülésen a férfi a szexuális kényszerítést nem ismerte el, csak a hamis papírokat vallotta be. A tárgyaláshoz való jogáról nem mondott le. A tárgyalása november 24-én kezdődik meg.

A bíróság a bizonyítási indítványok elhangzását követően tárgyalásra utalta az ügyet, ami november 24-én a vádlott és a különös bánásmódot igénylő sértettek kihallgatásával kezdődik meg.

A vádlott és védője a jelenlegi tartózkodási helyre korlátozott bűnügyi felügyeletnél enyhébb kényszerintézkedést kért, azt azonban a bíróság elutasította. A férfi lakóhelyét csak külön bírói engedéllyel hagyhatja el és mozgását továbbra is technikai nyomon követő eszközzel ellenőrzik. A kényszerintézkedésről másodfokon a Fővárosi Törvényszék dönt. (Bíróság)