Kéretlen maszturbálás gyanúja miatt függesztették fel a michigani egyetem vezetőedzőjét

nők elleni erőszak
2023 szeptember 14., 19:07
  • Botrány van a Michigani Állami Egyetemen, miután legjobban fizetett edzője állítólag szexuálisan zaklatott telefonon keresztül egy aktivistát, aki az intézményben pont a szexuális zaklatásról tartott érzékenyítést az edző csapatának.
  • Brenda Tracy és Mel Tucker jó munkakapcsolatot alakított ki az egyetemen tartott előadások során. Tucker szerint Tracy és ő romantikus viszonyba bonyolódtak, ennek keretében történt a telefonszex, Tracy mindent tagad, és azt állítja, nem egyezett bele a férfi maszturbálásába.
  • Az egyetem által lefolytatott vizsgálatról az USA Today számolt be, a cikk megjelenése után Mel Tuckert felfüggesztették.

Mel Tucker a Michigani Állami Egyetem amerikaifoci-csapatának vezetőedzője, Brenda Tracy pedig kifejezetten sportolóknak tart érzékenyítést a nemi erőszakról és a konszenzusról, minthogy maga is nemi erőszak áldozata volt.

Tucker és Tracy 8 hónapon keresztül dolgoztak együtt, ezalatt munkakapcsolatot alakítottak ki. Tucker három alkalommal hívta meg a nőt az egyetemre, kétszer azért, hogy előadást tartson a sportolóknak és a személyzetnek, egyszer pedig tiszteletbeli kapitányként volt jelen a Michigan State Spartans egyik tavaszi meccsén. A kapcsolatuk azonban teljesen megváltozott egy 2022. április 28-ai telefonhívás után, áll abban a dokumentumban, amit Tracy az egyetem esélyegyenlőségi irodájába (Title IX. Office) nyújtott be. Az iroda december óta vizsgálja az ügyet.

„Annyira undorító számomra az a gondolat, hogy valaki ismer és tud a traumámról, de újra traumát okoz. Ez annyira undorító, hogy a gondolataimat is nehéz rendeznem. Mintha csak azért keresett volna meg, hogy eláruljon” – nyilatkozta Brenda Tracy a USA Todaynek.

photo_camera Brenda Tracy Fotó: Brenda Tracy Facebook

Tucker az esélyegyenlőségi irodának elismerte, hogy maszturbált a hívás alatt, de szerinte „Tracy durván rosszul írta le a történteket”, ugyanis konszenzuális telefonszexről volt szó.

„Az, hogy Tracy a kölcsönös megegyezésen alapuló, bensőséges kapcsolatunkat szexuális kizsákmányolással kapcsolatos vádakká torzította, rosszul érintett – írta Tucker egy március 22-ei levelében az esélyegyenlőségi irodának. – Nem vagyok büszke a döntésemre, nehezen tudom megbocsátani magamnak, hogy ebbe a helyzetbe kerültem, de semmilyen definíció szerint nem követtem el helytelen cselekedetet.”

photo_camera Mel Tucker Fotó: NIC ANTAYA/Getty Images via AFP

Az egyetem az ügy kivizsgálására felbérelt egy független vizsgálót, aki júliusban fejezte be a munkát. Október 5-én és 6-án fognak hivatalos meghallgatást tartani annak eldöntésére, hogy Tucker megsértette-e az iskola szexuális zaklatást és kizsákmányolást tiltó szabályzatát.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.