Novák Katalin ismét sürgette a svéd NATO-csatlakozás ratifikálását

belföld
2023 szeptember 14., 08:45

„- Sok kérdésünk volna még. Miért kell máris abba­hagynunk?

- Szülői értekezletre kell mennem.”

Így ér véget a Mandíneren a Novák Katalinnal készített, egyébként 20 ezer karakteres, vagyis meglehetősen terjedelmes interjú.

A köztársasági elnök lát esélyt arra, hogy Volodomir Zelenszkij ukrán elnökkel folytatott tárgyalása után javuljon a kárpátaljai magyar kisebbség helyzete, legalább annyi joguk legyen, mint a Magyarországon élő ukrán kisebbségnek. Az augusztus végi találkozójuk után kiépített közvetlen elnöki kommunikációs csatornát azóta már használták is.

A mostani demográfiai csúcsra Elon Musk is meghívót kapott. „Spontán ember hírében áll, még az is lehet, hogy berepül az űrhajójával. Szeretettel várjuk” - válaszolta arra a kérdésre, hogy várható-e a felbukkanása.

Rákérdeztek arra is, hogy mit gondol, a csúcsra érkező Giorgia Meloni olasz miniszterelnök valóban feladta Magyarországgal fennálló szövetségét? Novák napi kapcsolatban van Melonival, szerinte a magyaroknak nem a kritikusok táborát kell növelni, támogatni kell az illegális migráció megállításáért és a családi értékek megerősítéséért vívott küzdelmét.

A svéd NATO-csatlakozás ratifikálásáról megismételte korábbi álláspontját: bízik a képviselők bölcsességében, hogy mielőbb megszavazzák. „Majdnem azt mondtam, hogy nem kellene hátráltatnunk – pedig tudjuk, hogy nem is Magyarország hátráltatja” - mondta.