Meloni túlnőtt Orbánon, kicsit már kerüli is, de szakítani még nem mer vele

POLITIKA
augusztus 30., 04:07

Giorgia Meloni lesz a szeptemberi Budapesti Demográfiai Csúcs egyik fő előadója - jelentette be Novák Katalin.

Ez az a konferencia, ahol férfiak szoktak arról elmélkedni, miért nem szülnek eleget a nők. A rendezvényt ötödik alkalommal tartják meg idén, az elsőn felszólalt például Igor Beloborodov, az Orosz Stratégiai Tanulmányok Intézetének (RISS) demográfusa, aki konkrétan arról szónokolt, hogy a meleglobbi a házasság intézményének elpusztítására törekszik, és egy olyan diktatúrát akar bevezetni, ami rosszabb, mint a fasizmus vagy a kommunizmus. A beszédét megtapsolta a közönség.

A rendezvényen korábban megfordult többek között Mike Pence volt amerikai alelnök, Alekszandar Vucic szerb elnök, Janez Jansa volt szlovén kormányfő. Régebben még lehetett számítani a V4-ekre is, igaz, Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő azért mondta le a meghívást, mert jött Orbán másik barátja, Andrej Babis akkori cseh miniszterelnök is.

Erős a magyar felhozatal is, Semjén Zsolt legutóbb arról beszélt, hogy a gyermekek egészséges fejlődéshez való joga erősebb, mint a homoszexuális párok igénye, hogy gyermekük lehessen, Kövér László mentális fordulatot sürgetett a normalitás védelmében, Kásler Miklós is elmondta, hogy az asszonyok akkor szülnek, ha úgy nevelik őket, hogy a család érték.

De a legerősebb beszédet Schmidt Mária tartotta arról egyebek között, hogy nagyüzemi módon kasztrálják a férfiakat.

Az idei fórumot Balásy Gyula konzorciuma szervezheti bruttó 4,8 milliárd forintért.

Közös éneklés és vacsora

Az, hogy Giorgia Meloni elfogadta a meghívást, azért érdemel különös figyelmet, mert habár Orbán Viktor többször hangoztatta, milyen fontos szövetségese az olasz miniszterelnök, Meloni 2018 óta egyszer sem járt Magyarországon. És most is mintha inkább Novák Katalin, a Budapesti Demográfiai Csúcs arcának a meghívására mondott volna igent, nem Orbán kedvéért jönne.

Melonival ugyanis nagyot fordult a világ azóta, hogy egy négyszázalékos párt elnökéből kormányfővé vált. Az Orbánhoz való viszonya is jelentősen megváltozott.

De a Magyar Nemzetben is olyan publicisztikák születtek augusztusban, amik azt taglalják, hogy az olasz miniszterelnök már a globalisták karjaiba kerülhetett, és Meloni megvezette a jobboldali választókat.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.