Bruttó 4,8 milliárd forintért szervezhet demográfiai fórumot Balásy Gyula konzorciuma

ÉLET
2023 július 05., 12:00
Balásy Gyula, a Lounge-csoport tulajdonosa és vezetője
photo_camera Balásy Gyula, a Lounge-csoport tulajdonosa és vezetője Fotó: Németh Dániel/444

Budapesti Demográfiai Fórum néven szervez grandiózus demográfiai konferenciát a kormány – jelentette szerdán az RTL honlapja.

Ez nem az első alkalom, mondhatni, hagyománya van a hasonló eseményeknek az Orbán-kormányok idején: tartottak ilyen fórumot már 2015-ben, 2017-ben és legutóbb 2021-ben is.

Ahogy a csatorna is megjegyzi, az idei alkalomnak érdekes aktualitást ad a tény, hogy a kormány épp nemrég szűkítette a családtámogatások körét, kivezette az otthonteremtési kedvezményt a városi családok számára, a babaváró hitelt pedig immáron csak 30 év alatt lehet igényelni.

De friss hír, hogy a kabinet lényegében a komplett családtámogatási rendszert felülvizsgálja, hátha képes így tovább toldozni az összeomlás szélén szédelgő költségvetést.

A kevésbé meglepő fordulata a döntésnek az, hogy az eseményt az immáron éjfekete Lambójáról is ismert Balásy Gyula vállalata szervezi és rendezi majd meg. A Lounge Event Kft. (egykori Moonlight Event Kft.) valamint a Visual Europe Zrt. cégekből álló konzorcium nettó 3 milliárd 837,9 millió, ÁFA-val növelve 4 milliárd 874,1 millió forintos keretszerződést kötött a kormánnyal.

A teljes összeg 30 százaléka, nettó 1 milliárd 151,3 millió forint opciós összeg, a fennmaradó 70 százalékot ugyanakkor biztosan lehívja a megrendelő Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Nonprofit Zrt.

A demográfiai pályán nagyon igyekszik, de egyelőre nem tudott eredményeket felmutatnia a kormány: az elmúlt egy évben, KSH-adatok szerint, a születések száma 7,9 százalékkal esett. (RTL)