Azért vesztette el a meccset az amerikai teniszező, mert mérgében szétverte az ütőjét

sport
2023 szeptember 15., 13:04

Furcsa véget ért a tenisz Davis-kupája világcsoportjában rendezett Hollandia–Egyesült Államok párharc első mérkőzése Tallon Griekspoor és Frances Tiafoe között, az amerikai játékos ugyanis egy - még Nick Kyrgiost is megszégyenítő - ütőtörés miatt kapott büntetéssel szenvedett vereséget.

A Nemzeti Sport Online szerint a két teniszező kiélezett mérkőzést játszott egymással, az első játszmát a holland 6:3-ra, a másodikat az amerikai rövidítésben nyerte meg. A harmadik szett is tiebreakig ment, 5–2-es holland vezetésnél - négy meccslabája volt - Griekspoor szervált, amikor a labda a vonalon pattant meg, ám közben az egyik vonalbíró outot kiáltott, ezzel megakasztva a labdát rosszul visszaadó Tiafoe-t.

link Forrás

Griekspoor challenge-et kért, ami neki adott igazat, a labda bőven bent volt. Az amerikai azonban nem értett egyet a döntéssel, szerette volna újrajátszani a labdamenetet, mert úgy érezte, a labdát azután találta el, hogy outot ítéltek. A pontot Griekspoor kapta meg (6–2). Az amerikai tovább vitatkozott a székbíróval, az eset pedig annyira feldühítette, hogy összetörte az ütőjét, ami miatt kapott egy büntetőpontot, és ezzel véget is vetett a mérkőzésnek, amit így a holland nyert meg.