Letartóztatták a Real Madrid három tartalékjátékosát egy 16 évesről készült szexvideó terjesztése miatt

nők elleni erőszak
2023 szeptember 15., 04:42

A spanyol rendőrség letartóztatta a Real Madrid három tartalékjátékosát, amiért állítólag egy kiskorúról készült szexuális tartalmú videót terjesztettek.

A rendőrséghez a panasz egy a Kanári-szigeteken élő 16 éves lány édesanyjától érkezett. Bár a lány szerint az egyik játékossal folytatott szexuális jellegű kapcsolat konszenzusos volt, a felvétel az ő tudta és beleegyezése nélkül készült. A felvétel létezéséről csak a közelmúltban szerzett tudomást, amit a játékosok a WhatsAppon terjesztettek.

A rendőrség csütörtöki közleménye szerint a játékosokat a Real Madrid madridi sportkomplexumában vették őrizetbe, majd bírósági határozat és mobiltelefonjuk adatainak lefoglalása után szabadlábra helyezték őket. További egy harmadosztálybeli játékos ellen folyik még nyomozás, aki valószínűsíthetően rögzítette a 16 évessel folytatott szexuális aktust.

Épp a napokban mondott le hosszas huzavona után Luis Rubiales, a Spanyol Labdarúgó-szövetség elnöke, mert a női foci-vébé döntőjében egy spanyol játékost kéretlenül megcsókolt. A sportvezető döntését sokan a macsóizmus fölötti győzelemként értékelték, Yolanda Diaz spanyol miniszterelnök-helyettes pedig azt mondta: „A feminista Spanyolország egyre gyorsabban fejlődik”.(Guardian)