Kadirov meghalt, de sétál az esőben

külföld
2023 szeptember 17., 15:10

Előkerült egy videó Ramzan Kadirov csecsen hadúrról, aki az elmúlt napokban elterjedt – nem hivatalos – hírek szerint nincs túl jó állapotban, annyira, hogy állítólag kómában is esett, sőt még arról is lehetett olvasni, hogy meghalt.

A Meduza híre szerint a Kadirov Telegram-csatornáján közzétett feliratozott videón Kadirov az esőben sétál – vélhetően Gorznijban –, miközben az olvasható, hogy „minden internetezőnek, aki nem tudja megkülönböztetni az igazságot a hazugságtól, ajánlom, hogy sétáljon egyet a friss levegőn, és tegyen rendet a gondolataiban. Az eső csodálatosan élénkítő.”

Hogy a videó mikor készült, az azonban nem derült ki, és semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy friss lenne, a helyszín is csak feltételezhető.

link Forrás

Egy ellenzéki csecsen oldal szeptember 15-én közölte, hogy Kadirov kómába esett, az ukrán Obozrevatyel ugyanezen a napon azt írta, Kadirov napok óta mincs magánál. Később Andrij Juszov az ukrán hírszerzés részéről megerősítette, hogy Kadirov „súlyos állapotban” van. Szeptember 17-én, már a fenti videó megjelenése után Abubakar Jangulbajev csecsen emberi jogi aktivista azt írta, hogy Kadirov meghalt. Egyelőre ezt sem erősítette meg senki. (Meduza)