37 millió forintot keresett a Kékfény riportere a bordélyház-hálózat működtetésével

bűnügy
2023 szeptember 18., 13:28

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség vádat emelt a Kékfény bűnügyi riportere ellen, aki több mint egy éven keresztül országszerte bérelt ki lakásokat azért, hogy azokat prostituáltaknak adja ki napi használatra, olvasható az ügyészség honlapján.

A B.B. rövidítéssel emlegetett riportert még januárban tartóztatták le, pár nappal később pedig ki is rúgták a munkahelyéről.

A vádirat szerint a középkorú férfi 2021 évtől Budapesten és vidéki nagyvárosokban több lakóingatlant vett bérbe azért, hogy ott nők prostitúciós tevékenységet folytassanak. A bérbeadókat a férfi esetenként női bűntársai segítségével megtévesztette, eltitkolva előlük a lakóingatlanokban folytatandó prostitúciós munkát.

A lakások kibérlését követően a férfi azokat széffel és kamerával szerelte fel, bűntársa pedig internet előfizetést kötött, ugyanis a prostituáltaknak a napi bérleti díjakat, az ingatlanokban elhelyezett, kizárólag a férfi által nyitható széfekbe kellett bedobniuk úgy, hogy közben élőképes videokapcsolatban voltak az I. rendű vádlottal, vagy megbízottjával.

A lakás napi bérleti díja függött annak elhelyezkedésétől, nagyságától, színvonalától, így az ország különböző részein 12.000-15.000 forint napi bérleti díjat kellett azokért a szexmunkásoknak fizetni.

Ezen illegális tevékenységével a vádlott 2021 augusztusától 2023 januárjáig több mint 37 millió forint bevételre tett szert, melynek elvonását kéri az ügyészség.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség vádiratában a férfit 18 rendbeli bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntettével, valamint kábítószer birtoklás vétségével vádolja. Vele szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, míg női bűntársai felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre számíthatnak.