Meghalt egy egyéves New York-i gyerek fentanil-túladagolásban

külföld
2023 szeptember 20., 06:53

A mindössze egyéves Nicholas Dominici meghalt egy New York-i bölcsődében kábítószer-túladagolásban. A rendőrök egy kilogramm fentanilt találtak az alvómatraca alatt. Három másik gyereket is kórházba szállítottak ugyanonnan.

A vizsgálat szerint a a nyolc hónapos és kétéves kor közötti gyerekek a bölcsődében fentanilt lélegeztek be. A három gyereknek, akik a túladagolás tüneteit mutatták, Narcant adtak, egy olyan sürgősségi gyógyszert, amelyet opioid-túladagolás visszafordítására használnak.

A bölcsődében tartott házkutatás során egy kiló fentanilt találtak, amelyet „egy matrac alatt fedeztek fel, ahol a gyerekek korábban aludtak" – mondta hétfőn Joseph Kenny, a New York-i rendőrség főnyomozója. A nyomozók olyan eszközöket is találtak, amelyeket a kábítószer adagolására és csomagolására használtak.

Az óvoda tulajdonosát és üzemeltetőjét kábítószerrel való visszaéléssel és gyilkossággal vádolják. A biztonsági kamerák felvételei és a telefonhívások azt mutatják, hogy a hely tulajdonosa felhívta a férjét, miután rájött, hogy a gyerekek betegek. A férj ezután érkezett meg, és több teli bevásárlószatyrot vitt el a gyerekszobából. Csak ezután értesítették a mentőket. A hatóságok még mindig keresik a férjét, akit a bírósági iratokban bűnrészesként azonosítottak. Épp pár napja írtunk arról, hogy minden eddiginél több amerikai hal meg fentanil-túladagolásban.

(BBCborítókép: WLADIMIR BULGAR/SCIENCE PHOTO LI/Science Photo Library via AFP)

Kiemelt videóink