Beperelték a Google-t, miután egy férfi a Mapst követve lezuhant egy leomlott hídról, majd megfulladt

külföld
2023 szeptember 21., 08:00

Egy összeomlott hídról leesve vízbe fulladt egy amerikai tavaly az észak-karolinai Hickoryban, a férfi családja most azt állítja, hogy azért halt meg, mert a Google nem frissítette a térképeit, írja a BBC. Philip Paxson családja perli a vállalatot, mert szerintük a Google gondatlanságból elmulasztotta jelezni, hogy a híd kilenc évvel korábban leomlott.

photo_camera Fotó: NASIR KACHROO/NurPhoto via AFP

Paxson a család keresete szerint lánya kilencedik születésnapi bulijáról tartott hazafelé, amikor a halálos baleset történt. Felesége már korábban hazavitte két lányát, ő pedig ott maradt, hogy segítsen takarítani. „Mivel nem ismerte a helyi utakat, a Google Mapsre hagyatkozott, azt várva, hogy az majd biztonságosan hazavezeti őt a feleségéhez és a lányaihoz” – áll a család ügyvédeinek közleményében.

„Óvatosan vezetett a sötétben és az esőben, gyanútlanul követte a Google elavult útvonaltervezőjét a hídra - amit közel egy évtizedig a »sehová vezető hídnak« neveztek -, majd a Snow Creekbe zuhant és megfulladt”. A helyi lakosok többször is felvették a kapcsolatot a Google-lal, hogy változtassák meg online térképeiket, miután a híd 2013-ban összeomlott, állítja a kereset. A Charlotte Observer szerint vandalizmus miatt hiányoztak a híd bejáratánál általában elhelyezett korlátok. A család három helyi céget is beperelt, mondván, hogy kötelességük lett volna karbantartani a hidat.

„Őszinte részvétünket fejezzük ki a Paxson családnak” – mondta a Google szóvivője az AP Newsnak, hozzátéve, hogy ők is kivizsgálják az ügyet. „Célunk, hogy pontos útvonal-információkat nyújtsunk a Mapsben”.