Oroszlánkölyköt találtak egy Szabadkához közeli autóúton

ÁLLAT
2023 szeptember 21., 19:13

Néhány hónapos oroszlánkölyköt találtak délelőtt egy Szabadkához közeli autóúton – közölte a szabadkai Pannon RTV.

link Forrás

A néhány hónapos nőstény barátságosan viselkedett az emberekkel, de le volt gyengülve. A Szabadka melletti palicsi állatkertbe vitték, ahol ellátták. Sonja Mandic, az intézmény igazgatója a csatornának azt mondta, az oroszlán alultáplált és sovány, ezért nem sikerült a pontos életkorát meghatározni, de hat hónaposnál biztosan nem idősebb.

Az oroszlánkölyköt egy autós találta a Szabadka és Csantavér közötti úton, majd értesítette a rendőrséget. A kölyök a fűből előbukkanva az útra lépett, a férfi több közös képet is készített vele.

A rendőrség nyomozást indított az ügyben, hogy kiderüljön, ki és honnan szerezhette be az oroszlánt.

A statisztikai adatok szerint Szerbiában sok csempészett vagy törvénytelenül, állatkertektől vásárolt állatot tartanak. Minden évben fény derül néhány ilyen esetre, és nem ez az első alkalom, hogy szabadon engedett nagymacskát találtak, mert a szakértők szerint a felnőtt, gyakran már veszélyes ragadozóval sokan nem tudnak mit kezdeni, és inkább szabadon engedik.

Az Európai Unió bűnüldözést koordináló ügynöksége, az Europol szerint az illegális állatkereskedelem a szervezett bűnözés negyedik leggyümölcsözőbb ágazata a világon, évente kb. 4,4 milliárd eurós forgalmat bonyolít le. (MTI)