Identitásterrorizmus, Európa Trianonja, az unió Kun Bélája – nagy eszmefuttatással zárta a hetet Kövér László

belföld
2023 szeptember 22., 12:36

Pénteken a várpalotai Trianon Múzeum újranyitása kínált újabb lehetőséget arra, hogy Kövér László kifejtse gondolatait a világ dolgainak állásáról és folyásáról. Nem szűkölködött most sem a figyelemreméltó szavakban és minősítésekben, derül ki az MTI híréből. A legizgalmasabb állításait összegyűjtöttük, hogy önnek ne kelljen végigolvasnia az első látásra néhol dagályosnak ható szövegfolyamot.

  • Az Európai Unió vezetését „jelenleg túszul ejtő Európai Bizottság” működése olyan, mint Károlyi Mihályé és társaié. Magyarországon Károlyiék után „Kun Béla és bandája” érkezett. Nem lesz ez másként jövőre Brüsszelben sem, érkezhet oda is egy uniós Kun Béla, „hacsak az európai polgárok a jövő évi európai parlamenti választásokon útját nem tudják állni az Európát eláruló brüsszeli bürokrácia egyre nyíltabb birodalom- és diktatúraépítési törekvéseinek.”
  • Európa egy „illegális migrációnak álcázott tervszerű lakosságcserére irányuló operatív művelet” áldozata. Minden nemzete ellen „identitásterrorista merényletek” zajlanak, amelyek célja az európai emberek elidegenítése önmaguktól, szülőföldjüktől és nemzeti identitásuktól
  • Ha Trianon azt jelenti, hogy egy földrajzi térség lakosságának természetes etnikai arányait mesterséges, nem egyszer erőszakos módon megváltoztatják, vagy hogy a szülőföldjükön élő közösségeket meg akarják fosztani nemzeti önazonosságuktól, illetve hogy gazdaságilag életképtelenné akarnak tenni egy közösséget, akkor „napjainkban az európai politika egésze, az Európai Unió maga tántorog a saját Trianonja felé”.
  • A Szerbiában élő délvidéki magyarság előtt az elmúlt években új lehetőség nyílt, a szerb nemzettel vállvetve, erejüket velük összeadva együtt erősebbeknek bizonyulhatnak, mint azok, akik napjainkban „Szerbiát is trianoni sorsra szánják”.
  • „Bár talán szeretjük magunkat annak látni, nem Európa mártírjai vagyunk, hanem Európa túlélői, és a túlélés receptjét mindenkivel készek vagyunk megosztani”.