Azt állítja, hogy csak tesztelte a kutyapártost - előkerült az ötmillió forintot ajánló bukott fideszes

POLITIKA
2023 szeptember 23., 10:20

Öt napnyi hallgatás után Facebook-posztban magyarázkodik Lévai István Zoltán, a vesztegetési ügybe belebukott exfideszes választókerületi elnök. Hétfőn írta meg a Válaszonline, hogy Lévai májusban azzal kereste meg a Magyar Kétfarkú Kutya Párt helyi emberét, Aleva Mártát, hogy anyagilag is tudná támogatni, ha elindulna a polgármester-választáson a XVIII. kerületben. A lap által leírt beszélgetés szerint Lévai ötmillió forintot lett volna hajlandó fizetni a kutyapártos politikusnak, aki indulásával az ellenzéki választók szavazóit osztotta volna meg.

„A tavasz folyamán tudomásomra jutott az a hír, hogy a XVIII. kerületi Demokratikus Koalíció és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (Továbbiakban MKKP) olyan megállapodásra törekszik az önkormányzati választások során, mely szerint az MKKP azzal segítené Szaniszló Sándor polgármesteri címének megtartását és az őt támogató jelölteket, hogy sem a polgármesteri pozícióért, sem pedig a képviselői helyekért nem indítanak jelölteket.Az MKKP köztudomásúan azt a képet igyekszik mutatni magáról, hogy nem elkötelezett egyetlen politikai erő mellett sem, így egyenlő távolságot tart mind a Fidesztől mint a DK-tól. Ezért is éreztem fontosnak, hogy kiderítsem a hír valóságtartalmát. Elsősorban e célból találkoztam Aleva Mártával, akit már korábbról ismertem mint az MKKP politikusát. Természetesen azt a lehetőséget sem zártam ki, hogy sikeres önkormányzati szereplésüket követően a XVIII. kerület érdekében program alapon együttműködjünk, ami számomra közös érdeknek tűnt.”

- magyarázkodik Lévai. A felkínált ötmillió forintról nem ír, ellenben közli:

„Ugyan jogsértést nem követtem el, de a történtek következményeinek ismeretében a hibámért a politikai felelősséget vállalom és nem kívánom a helyi közösséget ezzel az üggyel terhelni, ezért mind a 15. egyéni választókerületi elnökségi tisztségemről, mind Fidesz tagságomról lemondtam. Tekintettel arra, hogy 2019-ben ötödik alkalommal választottak meg közvetlenül Kossuth Ferenc-telep és Belsőmajor telep önkormányzati képviselőjévé, ezért az irántuk érzett felelősség miatt a továbbiakban mint egyénileg megválasztott önkormányzati képviselő fogok dolgozni.”

A Lévait megbuktató kutyapártos így mesélte el a történteket:

link Forrás