Bencsik szerint „jogunk van azt mondani, ti svédek agyilag sérült idióták vagytok”

belföld
2023 szeptember 25., 05:15

Miután úgy tűnik, hogy a kormánypártok nem akarják ratifikálni a svéd NATO-csatlakozást, Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője a Sajtóklub vasárnap esti adásában mondott a Népszava szemléje szerint olyanokat, hogy szerinte a svédeknek „nem szabad puskát adni a kezükbe, képzeljétek el, hogy elkezdik használni. Nem lehet tudni, kire fognak lőni.”

Bencsik ezt arra hivatkozva mondta, hogy szerinte a svédek le akarják járatni Magyarországot egy – egyébként 2019-es – tananyaggal, ami az Orbán-kormány működését mutatja be.

Bencsik szerint azt is meg kellene fontolni, hogy egyáltalán tagjai maradjanak-e az Európai Uniónak, mivel „rosszindulatú butasággal” legyártottak egy „propagandafilmet”.

„Nem szabad beereszteni a svédeket a NATO-ba, és nagyon meg kéne fontolni, hogy tulajdonképpen mi keresnivalója van egy ilyen ostoba, rosszindulatú, beteg országnak az Európai Unióban?” – mondta Bencsik, aki szerint ha Svédország „lediktatúrázhatja” Magyarországot, akkor „nekünk pedig jogunk van azt mondani, ti svédek idióták vagytok...agyilag sérült idióták”.

link Forrás