Rendőri kísérettel vitték kórházba a Republic együttes Dunaszerdahelyen megvert technikusát

bűnügy
2023 szeptember 25., 17:32

Pakolás közben támadtak rá múlt hét pénteken a Republic zenekar technikusára Dunaszerdahelyen a csallóközi vásár biztonsági őrei. A Paraméter utánajárt a részleteknek: kiderült, hogy a vásár területére beosztott teljes biztonsági személyzetet lecserélték azóta, már szombaton sem volt ott senki, aki részt vett az incidensben, vagy megpróbálta eltussolni azt.

photo_camera Fotó: TALABER_TAMAS

A lap felvette a kapcsolatot a városi és az állami rendőrséggel. Csiba Tibor rendőrparancsnoktól megtudták, hogy a dunaszerdahelyi rendőröket hívták a szervezők a helyszínre, de mire odaértek, a biztonsági szolgálat emberei nem voltak ott. A sérült technikushoz mentőt hívtak, akik ellátták, majd kórházba szállították. Csiba furcsállta, hogy azt kérték tőlük, biztosítsák a kórházba vezető utat. Másnap, miután a technikust elengedték, szintén a rendőrség kísérte haza az áldozatot.

Csiba azt is elmondta, hogy bár a vásár biztonságáért alapvetően a városi rendőrök is felelősek, az ilyen mértetű rendezvényekhez nincs elég emberük, ezért szerződött a város a SIF Securityvel.

A lap a biztonsági cég vezetőjét, Gróf Lórántot is kereste, de nem reagált. Az együttes menedzsre elmesélte, a biztonsági szolgálat munkatársai csak azután ismerték el tettüket, hogy „az arcukba nyomta a videófelvételt”.