NAV-nyomozás indulhat a CÖF „háborúpártiak” kampánya miatt

belföld
2023 szeptember 26., 07:15

A Fidesz és a kormány szatelitszervezete, a CÖF 2021-ben alapított cége, a Kövess minket 2022 Kft. a cégnyilvántartás szerint tavalyelőtt és tavaly 121 és 177 millió forintos veszteséggel működött, a két év alatt az összes árbevétele a 150 milliót is alig haladta meg. Közben viszont ez a cég nagyjából egymilliárd forintot költött az ellenzéki politikusokat lejárató „háborúpártiak” kampányra. Ez szúrt szemet a DK-s Vadai Ágnesnek, aki fel is tette a kérdést a legfőbb ügyésznek: honnan volt erre pénze a Kövess minket-nek?

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

„A kérdést feljelentésként értékeltem, azt a Nemzeti- Adó és Vámhivatal (NAV) Bűnügyi Főigazgatóságához továbbítottam” – írta Polt Péter legfőbb ügyész a politikusnak adott válaszában. „Azt még nem tudni, hogy a NAV már elrendelte-e a nyomozást, de a korábbi hónapokban az országot elárasztó »háborúpártiak« plakátok eredete egy, a múlt év végéig 300 milliós veszteséget termelő cégtől így is több, mint gyanús – írja a Polt válaszát észrevevő Népszava.

Az még szeptember eleji hír volt, hogy a reklámköltéseket monitorozó Kantar Media adatai szerint 1,066 milliárd forintot költött az ellenzéki politikusokat háborúpártinak beállító plakátkampányra. A pénzből összesen 1735 citylighton és több mint 1200 óriásplakáton hirdette a kormányzati jelszót az álcivil szervezet és annak cége.