84 percig, 176 kilométeren át üldöztek a rendőrök egy audis embercsempészt

bűnügy
2023 szeptember 27., 12:22

Hajnali 2:15-kor egy reflektorral közlekedő Audi 4B vakította el a Bács-Kiskun megyei rendőrség autós járőreit Kiskunmajsa külterületén. A mélykék kombi vezetője nem állt meg a rendőrök jelzésére, ezért követni kezdték.

link Forrás

A Kiskunmajsa – Jászszentlászló – M5 Kiskunfélegyháza-Dél – Budapest – 11-es számú főút – Szentendre útvonalon rendre váltották egymást a megkülönböztető jelzéseiket mind használó rendőrök az Audi mögött.

Az ámokfutót Szentendrén, a 11-es számú főút és a Rózsa utca kereszteződésénél egy, az úton keresztbe állított rendőrautó is megpróbálta feltartóztatni. A menekülő ráhúzta a kocsit az úton álló egyik rendőrre, aki három célzott lövést adott le az autóra. A találatok ellenére továbbment Visegrád felé, de a sebessége folyamatosan csökkent, majd 2,8 km-re a lövések leadásának helyszínétől, a szentendrei Bükkös part utca és Dunakanyar körút kereszteződésénél mozgásképtelenné vált. A jobb első kerekét kilyukasztotta a rendőr lövése.

photo_camera Fotó: police.hu

A sofőr kiugrott a kocsiból, és elmenekült. A hátrahagyott autóban a rendőrök kilenc, magukat szír állampolgárnak nevező férfit találtak, akik a jogszerű magyarországi tartózkodásukat egyikük sem tudta igazolni.

Elmondásuk szerint valahol Zomborral szemben, az ideiglenes biztonsági határzáron átvergődve jutottak Magyarország területére. A Szlovákiába szállításukért fejenként 1200 eurót kellett letétbe helyezniük még Törökországban.

photo_camera Fotó: police.hu

Az embercsempész azonosítására, felkutatására és elfogására a rendőrök megtették a szükséges intézkedéseket. A kocsiban utazókat a meghallgatásuk után visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőri intézkedés során személyi sérülés nem történt. (police.hu)