„Fájdalmas esemény" - összegezte a lengyel püspök, hogy múlt héten egyik papja nem engedte be a mentőket a parókiára, ahol éppen szexpartit tartott, és rosszul lett egy férfi prostituált

egyház
2023 szeptember 27., 17:16

„Elnézést kérek mindazoktól, akiket érintett és elszomorított, vagy akár megbotránkoztatott a helyzet. Imádkozzunk a botrányos cselekedetet elkövető testvérünk megtéréséért” - írta levelében Grzegorz Kaszak, Sosnowiec egyházmegye lengyel püspöke, a „Dąbrowa Górnicza-i fájdalmas eseményre" reagálva.

Az egyházi vezető azután adta ki levelét, hogy múlt héten botrány rázta meg az egyházmegyéjét. A dél-lengyel Dąbrowa Górnicza városának parókiáján szexpartit rendezett az egyik pap. Az összejövetel viszont annyira vad irányt vett, hogy a meghívott férfi prostituált egyszer csak elájult.

Grzegorz Kaszak püspök
photo_camera Grzegorz Kaszak püspök Forrás: Dwa Kwadranse / Facebook

A helyszínre megérkeztek a mentők, őket azonban először nem engedték be a parókia területére. A mentők kihívták a rendőröket, akiknek segítségével végül be tudtak menni az ájult férfiért.

A hatóságok eljárást indítottak az ügyben, mert a törvény bűncselekménynek tekinti, ha valaki nem nyújt segítséget egy egészségügyi vészhelyzetben lévő személynek. Akár három évnyi szabadságvesztés is kiszabható ilyen esetben.

A katolikus kúria megerősítette, hogy hatósági beavatkozás történt a területén. Pár nappal később pedig bejelentette, hogy a parti házigazdáját, Tomasz Z. papot az ügy tisztázásáig minden feladata alól felmentették.

A Niedziela című katolikus magazin is kiadott egy közleményt, miszerint felfüggesztik az együttműködést Tomasz Z.-vel, aki korábban egyházmegyei főszerkesztőjük volt.

(via Notes from Poland)