Russell Brand válasza a vádra, hogy nőket erőszakolt és zaklatott: Eltörléskultúra, a média korrupciója, a mélyállam és a vállalatok összjátéka

nők elleni erőszak
2023 szeptember 27., 13:58

Négy nő vádolja nemi erőszakkal, szexuális zaklatással és érzelmi bántalmazással Russell Brand brit színészt és humoristát. A 48 éves Brand már a vádakról szóló cikk megjelenése előtt közzétett egy videót, mintegy megelőzve mindent és mindenkit, hogy elmondja, „rendkívül nyugtalanító” leveleket kapott, amikben „megdöbbentő és meglehetősen barokkos támadások litániáját sorolták fel”. Brand azt mondta, a „néhány nagyon komoly állítást” „teljes mértékben” tagadja.

Utóbbiakat végül a brit Sunday Times, a Times és a Channel 4 tévécsatorna közös nyomozásából született cikk közölte.

„Ezek a vádak arra az időszakra vonatkoznak, amikor állandóan ott voltam az újságokban, filmekben szerepeltem, és ahogy arról a könyveimben is írtam, nagyon promiszkuitív voltam, de a promiszkuitás közben a kapcsolataim abszolút mindig konszenzusosak voltak. Akkoriban nagyon transzparens voltam ezzel kapcsolatban. Ez a transzparencia pedig valami olyan bűncselekménnyé metasztatizálódott (igen, tényleg ezt az egyébként daganatok változására használatos kifejezést használta – a szerk.), amit abszolút tagadok, és ami arra késztet, hogy feltegyem a kérdést: milyen másik ügy van a háttérben?”

Akinek nagyon zavaros lenne Brand fenti magyarázkodása, annak érdemes tudnia, hogy Russell Brand a koronavírus-járvány óta előszeretettel oszt meg összeesküvés-elméleteket például a covidról, az orosz-ukrán háborúról és az amerikai politikáról.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.