Orbán bejelentette a nyugdíj-kiegészítést, mi marad így a kormányinfóra?

  • Mit, miért tesz a kormány? - Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra tájékoztat.
  • Orbán Viktor fél órával a tájékoztató előtt már bejelentette a nyugdíj-kiegészítést.
  • De azért így is biztosan maradnak témák.
  • A 444 ott van a helyszínen.
44 poszt
Időrend
2023 szeptember 28., 12:21

A 444 kérdései Gulyás Gergelyhez egyben

link Forrás

A minisztert és a kormányszóvivőt kollégánk, Herczeg Márk kérdezte a svéd NATO-csatlakozásról, Matolcsy Györgyről, Orbán Viktor tiktokos reklámjáról és a hegyi-karabahi keresztényekkel kapcsolatos kormányzati megszólalásról.

2023 szeptember 28., 12:13

Nincs tárgyiasult elvárásunk a svédekkel szemben

A 444 kérdésére, hogy pontosan mi az, amit a kormány vár Svédországtól, van-e bármi konkrét, tárgyi dolog, aminek teljesülnie kell, Gulyás Gergely azt mondta: nincs tárgyiasult elvárásunk a svédekkel szemben.

Tudósítónk ismételt érdeklődésére, hogy mégis minek kellene történnie, hogy a kormány ne akadályozza a NATO-csatlakozásukat, Gulyás miniszter azt mondta, ennek nem nehéz a megfejtése, a svéd kormány tudni fogja.

2023 szeptember 28., 12:10

Gulyás szerint nem az ő ügyük, hogy az MNB-nél hogyan gazdálkodnak a közpénzekkel

„Hogy a jegybank közpénzekkel gondosan bánik-e, vagy sem, abba nem tud beleszólni a kormány. A jegybanki adósság felhalmozódásának közgazdasági okai vannak.”

Ezt válaszolta Gulyás Gergely a 444 kérdésére, hogy ha most nehezményezik a jegybank adósságát, akkor miért nem léptek korábban Matolcsy György köreinek gazdagodása ügyében.

Utóbbit ebben a videóban foglaltuk össze:

link Forrás
2023 szeptember 28., 12:05

A tiktokker kormányszóvivő sem tudja, mi a helyzet a TV2 reklámozásával

Szentkirályi Alexandra sem tudott tájékoztatást adni arról, hogy miért reklámozza Orbán Viktor a TikTok-on a TV2 műsorát, pedig Gulyás Gergellyel ellentétben ő használja, közölte a 444 tudósítójának kérdésére.


2023 szeptember 28., 12:02

Státusztörvény, TV2, készpénz

Hány pedagógus távozott a státusztörvény miatt a közoktatásból? - kérdezte a Telex.

Státusztörvény hatálya alatt kifejezetten kevés, lényegesen kevesebb, mint amennyien távozni szoktak a nyári szünetben - fogalmazott Gulyás.

Miért reklámozta Orbán Viktor és több fideszes politikus a TV2 Sztárban Sztár című műsorát? - érkezett a következő téma.

Bulvárkormányinfót semmiképp sem szeretnék tartani - reagált Gulyás, aki egyből jelezte is, hogy sem a TikTokot, sem a TV2-t, sem a Sztárban Sztárt nem nézi, és nem is szeretné. Arra a felvetésre, nem minősül-e az influencerkedő politikusok ajánlása reklámnak (erről mi itt írtunk) csak annyit válaszolt a kérdező újságírónak:

„Ha nem tartja jogszerűnek, tegyen bejelentést.”

Szijjártó Péter nemrég készpénzzel vásárolt 75 ezer forintos cipőt, a minap Orbán Viktort is egy maréknyi készpénzzel a kezében láttuk. Miért vonzódnak ennyire a készpénzhez?

Gulyás első körben erre is csak annyit válaszolt: nem tart bulvárkormányinfót. Aztán annyit azért mégis elárult, hogy ő is szívesebben fizet készpénzzel, de nem veti meg a bankkártyát sem. A felvetést, mizerint lehetne akkor 150 ezer forintnál többet is felvenni ingyenesen, állítása szerint továbbítani fogja az illetékeseknek.

2023 szeptember 28., 11:51

Jövő októberben kezdődik az új polgármesterek megbízatása

Miután májusban önkormányzati választás lesz, mi lesz a munkamegosztás június és október között az újonnan megválasztott, és a leköszönő polgármesterek között, kérdezi a Magyar Hírlap.

Az újonnan megválasztottak megbízatása októberben kezdődik, mondja Gulyás.

2023 szeptember 28., 11:50

Készül a gyermekvédelmi törvény szigorítása is

A gyermekvédelmi törvény további szigorításáról is kérdezett a HVG, utalva azokra az értesülésekre, melyek szerint akár a Pride-felvonulások korlátozása, vagy éppen a meleget kitiltása a hadseregből is szerepelhet majd benne.

Támogatja-e majd a kormány ezt a törvénytervezetet?

„Azt támogatjuk, ami a tervezetben lesz” - mondta Gulyás, de hozzátette ilyen ötleteket nem olvasott benne.

2023 szeptember 28., 11:45

Magánprogramokról szót se

Lehet-e tudni, milyen programon járt Orbán Viktor miniszterelnök egy ferencvárosi bérházban? - kérdezte a HVG, a 444 keddi videójára utalva.

„Bulvárkormányinfót nem tartok” - reagált Gulyás.A miniszterelnök hivatalos programjairól ugyanis a Kormányinfón is szívesen beszél, a magánprogramok viszont nem tartoznak senkire.

2023 szeptember 28., 11:40

A szabadkereskedelem jó, legyen minél kevesebb korlát

Próbál-e majd közvetíteni az EU és Kína között Orbán Viktor a közeljövőben esedékes kínai látogatásán, kérdezi a HetiTV.

Amennyire Magyarország erejéből adódóan képes ezekben a vitákban részt venni, annyira részt veszünk. A kiindulópontunk az, hogy a szabadkereskedelem jó, Magyarországnak az az érdeke, hogy a lehető legkevesebb korlát legyen a szabadkereskedelemben.

2023 szeptember 28., 11:36

Ha kell, tudunk katonákat vezényelni a határra

A Mediaworks azt kérdezte: a déli határon egyre sűrűsödő atrocitások miatt szükség lehet-e a határvadász egységek kiszélesítésére?

Gulyás szerint a határvadász egységek jelenleg el tudják látni a feladataikat, de ha szükséges, még több erőt, végső esetben katonákat is tudunk vezényelni a határra.

2023 szeptember 28., 11:34

Jól állnak a tárgyalások a repülőtér megvásárlásáról

„Amint lesz kézfogás, beszámolunk róla,” mondja a miniszter.

2023 szeptember 28., 11:29

Nem kell lemondania Matolcsynak Gulyás szerint

Mit jelent, hogy a kormány átveszi az infláció elleni harc feladatát a jegybanktól, ahogy azt Orbán Viktor hétfőn a parlamentben megfogalmazta?, kérdezi az Mfor.

Gulyás szerint ez már megtörtént, a kormány mindent megtett, hogy az infláció novemberre egyszámjegyű legyen. A jegybank erre nem volt képes.

Elégedetlen a kormány Matolcsyval, le kell-e mondania?

Nem, ilyet nem mondott a miniszterelnök,

mondja erre Gulyás.

2023 szeptember 28., 11:24

A GPD-hez viszonyított adósság mérséklődhet idén

Mivel az adósság nagy része (75 százaléka) már nem devizában, hanem forintban van. A harmadik negyedév adatiból látják majd, hogy kell-e módosítani a hiánycélt, de Gulyás nem látja a helyzetet drámainak. Megismételte, hogy az EU-s források megérkezésével nem is lenne ez a probléma.