Musk nem tudja elengedni azt a migrációs vitát, amit egy, a szélsőjobbot támogató tweet megosztásával indított, és amiből Orbán Balázs sem akart kimaradni

külföld
2023 szeptember 30., 10:51

Illegális migráció? Életmentés? Invázió?

Elon Musk a héten úgy érezte, hogy fontos megszólalnia az európai migráció ügyében. És ha már megszólalt, gondolta, szóljon nagyot: azzal kezdte, hogy megosztott egy, a szélsőjobbos német AfD álláspontját támogató Twitter X-posztot egy bevándorlókat szállító csónak fedélzetén készült videóról, azzal a megjegyzéssel, hogy erről vajon tud-e a német közvélemény.

A német külügyminisztérium válaszolt is neki. Hogy igen, tud, és hogy ezt úgy hívják, életmentés. Ekkor megérkezett a magyar kormányzat szakmai véleménye is Orbán Balázs ujjaiból, aki azt tweetelte x-elte ki: nem, ezt úgy hívják, hogy emberkereskedelem.

A vitát Musk sem tudta elengedni. Egyfelől visszaszólt a német külügynek, legújabb posztjában azt írja:

„Őszintén szólva kétlem, hogy a német közvélemény többsége támogatja ezt. Csináltak erről felmérés? Bizonyára megsérti Olaszország szuverenitását, ha Németország rengeteg illegális bevándorlót szállít olasz földre... Inváziós hangulata van...”

link Forrás

Azt, hogy Németország szállítja az illegális bevándorlókat Olaszországba, azzal indokolta, hogy a berlini kormány támogat három olyan civil szervezetet, amelyek a Földközi-tengeren tevékenykednek, és rendszeresen szállítanak menekülteket Olaszországba.

Arra a kérdésre, hogy volt-e erről felmérés, a magát migrációellenesnek, bevándorlóhátterűnek és konzervatívnak való Amelieconservat fiók tulajdonosa megosztott egy screenshotot egy felmérésről, ami szerint a válaszadók 82,7 százaléka mindenképpen szeretné a megerősített uniós határvédelmet Lampedusa szigeténél. Azt nem jegyezte meg, hogy ez egy folyamatban lévő szavazás (itt található), és azt sem, hogy azt nem a kormányzat, hanem a Mannheimer Morgen című lap kezdeményezte, és azt sem, hogy nem tudni, az mennyire reprezentatív.

Musknak mindenesetre elég volt a screenshot ahhoz, hogy egybites facebookozó, vagyis twitterező x-ezőként levonja a tanulságot: Ha egy demokráciában egy kormány szembemegy a nép akaratával, azt ki kell szavazni [a hatalomból]. Itt tartunk most.

link Forrás