Rossz hír divatdrukkereknek: kikapott a Manchester City

sport
2023 szeptember 30., 16:30

A Premierliga eddigi legnagyobb meglepetését hozta a szombat: a forduló előtt csak 16., addigi hat meccséből csupán egyet nyerő Wolverhampton hazai pályán 2-1-re legyőzte a bajnokot, az eddig veretlen Manchester Cityt.

A hazaiak már a 13. percben vezetést szereztek Ruben Dias öngóljával: a védő egy jobboldali hazai akció után ért bele szerencsétlenül a labdába.

link Forrás

A City az 58. percben Alvarez elég jól eltalált szabadrúgásgóljával egyenlített.

link Forrás

De csak nyolc percig volt döntetlen az állás, aztán a koreai Hvang Hicsan egy elég szerencsés góllal ismét vezetést szerzett a Wolves-nak, és a manchesteriek már nem tudtak ismét egyenlíteni.

link Forrás

A Wolverhampton legutóbb 2019 decemberében verte a Cityt, akkor szintén hazai pályán 3-2-re nyertek. A Manchester City ezt megelőzően májusban kapott ki utoljára bajnoki meccsen (szintén idegenben, 1-0-ra a Brentfordtól). Győzelmével a Wolves a 13. helyre lépett előre.

Nemcsak a veresége ellenére listavezető manchesteri csapatnak volt rossz napja, hanem az egész szezonban pocsékul teljesítő Manchester Unitednek is. Ők hazai pályán kaptak ki a Crystal Palace-tól 1-0-ra egy 25. percben kapott góllal. Győzelmével a 9. helyre lépett előre a londoni kiscsapat (amely 2020 szeptemberében és 2019 augusztusában is nyerni tudott Manchesterben), megelőzve a már csak 11. helyezett, az idei hét bajnokijából négyet elveszítő Unitedet.

További eredmények: Aston Villa-Brighton 6-1, Bournemouth-Arsenal 0-4, Everton-Luton 1-2, Newcastle-Burnley 2-0, West Ham-Sheffield Utd 2-0.

A tabella élén 18 ponttal a Manchester City áll, második a 17 pontos Arsenal, harmadik 16 ponttal a Liverpool, majd 15-15 ponttal az Aston Villa és Brighton következik. A Liverpool viszont csak szombat este játszik, ha legyőzik a Tottenhamet, akkor az első helyre lép.