Egy ütközés után eszméletét vesztette a Waalwijk kapusa

sport
2023 október 01., 05:51

Félbeszakadt a holland Waalwijk és az Ajax bajnoki meccse, miután Etienne Vaessen, a hazaiak kapusa az ajaxos Bryan Brobbey-vel való ütközés után élettelenül terült el a földön.

Az orvosi stáb lepedők takarásában küzdött a kapus életéért, miközben a játékosok sírtak a pályán. Kívülről mindez kísértetiesen emlékeztetett Christian Eriksen esetére, akit a pályán kellett újraéleszteni a 2021-es Eb-n.

Később kiderült, hogy a kapus már eszméleténél volt, bár nem tudta, hol van, amikor hordágyon elhagyta a játékteret. A klub sportigazgatója szerint nem a szíve állt le, bár egy rövid időre úgy tűnt. Az ütközést, bár nem ajánljuk, itt lehet megnézni.

Miután Vaessent kórházba szállították, a Waalwijk játékosai kimentek megtapsolni a közönséget.

Lepedők mögött ápolják a sérült kapust
photo_camera Lepedők mögött ápolják a sérült kapust Fotó: OLAF KRAAK/AFP

A 28 éves Etienne Vaessen felnőtt pályafutása alatt csak a Waalwijkban lépett pályára, az első- és a másodosztályban 172 bajnoki meccse van.

A mélyrepülésben lévő Ajaxnak egy hét alatt ez már a második félbeszakadt meccse, múlt vasárnap a Feyenoord elleni hazai rangadójuk 0-3-nál szakadt félbe szurkolói rendbontás miatt. A maradék időt szerdán lejátszották, 0-4 lett.

(goal.com)