A rendőrség illegális gyorsulási versenyt akadályozott meg Szekszárdon

közlekedés
2023 október 03., 13:06

Szeptember utolsó hétvégéjére a Facebookon szerveződött csoport „Szezon záró Illegal Night” néven, hogy illegális gyorsulási versenyt rendezzenek Szekszárd egyik nagyáruházának parkolójában, de a programról a rendőrök is tudomást szereztek.

photo_camera Fotó: police.hu

A Szekszárdi Rendőrkapitányság emiatt a megyei forgalomellenőrzők közreműködésével a rendezvény helyszínére vezető utakon összehangolt, drónos ellenőrzést szervezett. A nagy létszámú rendőri jelenlétnek gyorsan híre ment a közösségi médiában és Szekszárdon is, a rendezvényre igyekvők feltehetően emiatt meggondolták magukat, és már nem akartak részt venni.

A rendőrök az autók kipufogórendszerét és a járművek ablakaira felhelyezett fóliák fényáteresztő képességét is bemérték a közlekedési hatóság hiteles műszereivel. Az egyenruhások több tucat autóst ellenőriztek, akik közül négyet kisebb jogsértéseken kaptak. Három sofőr helyszíni bírságot kapott, egy járművezetővel és az ellenőrzött kocsi tulajdonosával szemben a jármű átalakítása és műszaki állapota miatt feljelentést tettek. Intézkedtek, hogy az autót kivonják a forgalomból, mert az a közúti közlekedésre alkalmatlanná vált.

Három férfinél kábítószergyanús anyagot találtak a rendőrök, a THC-tesztjük pozitív lett, ezért kábítószerrel visszaélés vétség miatt büntető feljelentést tettek. A sofőrnek ezen felül bódult állapotban elkövetett járművezetés vétség miatt is felelnie kell. (police.hu)