Másfél milliós büntetést kapott Érd expolgármestere, mert balesetveszélyesen adott át egy játszóteret

bűnügy
2023 október 04., 16:38

Érd korábbi fideszes polgármestere, T. Mészáros András 2019 kampányhajrájában úgy adott át egy játszóteret, hogy az még nem volt kész. A családi napon gyerekek estek be a munkagödörbe, az egyiküket majdnem felnyársalta a két betonvas. A történtek miatt T. Mészárost foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolták meg, az önkormányzat lapja szerint szerdán bűnösnek vallotta magát az Érdi Járásbíróságon.

T. Mészáros András
photo_camera T. Mészáros András Fotó: T. Mészáros András/Facebook

A vádairat szerint az átadó időpontjára a játszótér csak 90 százalékban készült el. A vád szerint a volt polgármester és társa anélkül nyitották meg a játszóteret a nagyközönség számára, hogy az alapvető biztonsági körülményeket ellenőrizték volna, ezzel a résztvevők testi épségét gondatlanságból közvetlen veszélynek tették ki. Ráadásul a balesetveszélyre semmilyen felhívás, tábla nem utalt.

link Forrás

Egy kisfiú játék közben elesett egy kiálló csőben, és nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Egy másik gyermek is elbotlott egy kábelben, őt az anyja még időben el tudta kapni.

A szerdai előkészítő ülésen T. Mészáros András és K. P. B. másodrendű vádlott elismerték a bűnösségüket és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. T. Mészáros András 1,5 millió forint pénzbüntetést kell, hogy fizessen, a másodrendű vádlott pedig 840 ezer forintot. Emellett kötelezték őket a bűnügyi költség megfizetésére is, ami mintegy 362 ezer forint.