Joe Biden újabb harapós kutyáját paterolták ki a Fehér Házból

ÁLLAT
2023 október 05., 08:38

Nincs szerencséje a kutyákkal Joe Biden amerikai elnöknek. A legújabb sajtóértesülések szerint már el is távolították a Fehér Házból Commandert, az elnöki németjuhászt, akinek harapós történetei az elmúlt időszakban kerültek nyilvánosságra.

photo_camera Szeptember 30-án Commander még a Fehér Ház balkonjáról nézelődött.
Fotó: SAUL LOEB/AFP

Nemrég a CNN írta meg, hogy a kutya a Fehér Ház több dolgozóját is megharapta, ezek közül néhány orvosi ellátást is igényelt. Kezdetben 11 ilyen esetről volt szó, utóbb állítólag a harapások száma emelkedett.

Dale Haney, a Fehér Ház kertőre, aki már több mint 50 éve látja el ezt a feladatot, állítólag megvédte Commandert, mondván „csak játékos volt és nem harapott, a fogai nem hagytak nyomot az emberek bőrén – csak egy kis piszkálás volt”.

photo_camera Dale Haney sétáltatja Commandert.
Fotó: CHIP SOMODEVILLA/Getty Images via AFP

Jill Biden szóvivője, Elizabeth Alexander jelezte: Bidenék még nem döntötték el, mi lesz a 2 éves németjuhász sorsa, ám mind az elnök, mind a first lady elkötelezett a Fehér Ház dolgozóinak biztonsága ügyében, és rendkívül hálásak a türelmükért és támogatásukért.

Az amerikai elnök két éve már kénytelen volt két kutyát deportálni: Majort és Champet is vissza kellett küldeni a család birtokára Delaware-be, miután a menhelyről befogadott Major megharapott valakit a Fehér Házban 2021-ben. Champ menesztésének indoka annyi volt: a 13 éves eb már öreg. A kutyák mindössze másfél hónapot laktak a Fehér Házban.

via NBCNews