Hollandiai mérkőzésük után letartóztatták a Legia Varsó két játékosát

futball
2023 október 06., 14:15

Az AZ Alkmaar elleni labdarúgó Konferencia-liga mérkőzést követően a holland rendőrség letartóztatta a Legia Varsó két játékosát, írja a Guardian. A hollandok 1-0-s győzelmével végződő mérkőzés után egy 28 éves szerbiai és egy 33 éves portugál férfit vettek őrizetbe, a hatóságok tájékoztatása szerint még nem engedték el őket.

photo_camera Fotó: MARCEL VAN DORST/NurPhoto via AFP

A lengyel média beszámolói szerint Radovan Pankov és Josue a két érintett játékos. A lengyel közszolgálati televízió (TVP) felvételein látható, amint a két játékost leszedik a a buszról és elviszik őket. A BBC szerint biztonságiakkal kerültek összetűzésbe, szabálysértés miatt vannak őrizetben.

A lengyel szurkolók a mérkőzés előtt eszméletlenre vertek egy rohamrendőrt, amikor erőszakkal megrohamozták a stadion bejárati kapuját, írta a rendőrség.

Az esettel kapcsoltban a lengyel kormány is megszólalt. „Utasítottam a külügyminisztériumot, hogy sürgős diplomáciai lépéseket tegyen az éjszaka történtek ellenőrzésére” – írta Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök a korábbi Twitteren. „A lengyel játékosokkal és szurkolókkal a törvényeknek megfelelően kell bánni.”