Nem nyomoznak a kutyapártost megkörnyékező fideszes ellen

POLITIKA
2023 október 06., 13:41

A Budapesti Rendőr-főkapitányság bűncselekmény hiányában elutasította azt a feljelentést, amit annak a fideszes képviselőnek az ügyében tettek, aki májusban azzal kereste meg a Magyar Kétfarkú Kutya Párt helyi emberét, Aleva Mártát, hogy anyagilag is tudná támogatni, ha elindulna a polgármester-választáson a XVIII. kerületben. Midez Polt Péter főügyész válaszából derült ki. A Válaszonline szerint Lévai István Zoltán ötmillió forintot lett volna hajlandó fizetni a kutyapártos politikusnak.

photo_camera Fotó: Lévai István Zoltán/Facebook

Az ügy kirobbanása után a Fidesz egyből leszedte Lévait, lemondott a Budapest 15. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületének elnökségéről és a pártból is kilépett. Később azt állította, hogy csak tesztelni akarta a kutyapártos politikust.

Máskor az ügyészség aktívabb volt: 2019-ben választás rendje elleni bűntett miatt vádat emeltek a jobbikos Farkas Gergely ellen, miután az országgyűlési képviselő még a 2018-as országgyűlési kampány során felajánlotta az LMP-s ellenfelének, hogy ha visszalép az indulástól, kifizeti neki a kampányra addig fordított hatszázezer forint költségét.