Az I. kerületben találtak illegális határátlépőket a rendőrök

Budapest
2023 október 07., 16:15

Szombat délelőtt az I. kerületben, a Battyhány utcában jelent meg nagyszámú rendőr. Szemtanúk szerint egy fehér furgont vettek körül és migránsokat kerestek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kérdésünkre megerősítette az információt. Mint írják, 10 óra 35 perc körül kaptak bejelentés arról, hogy „az I. kerületi Batthyány utcában egy gépkocsiban feltehetően illegális migránsok tartózkodnak. A helyszínen az I. kerületi egyenruhások egy ott parkoló német forgalmi rendszámú furgonban 8 férfit és egy nőt találtak, akik magukat kurd nemzetiségű, török állampolgárnak vallották. A 9 személy nem tudta igazolni a jogszerű magyarországi tartózkodását, ezért őket a rendőrök elfogták. A helyszínen információ merült föl arra, hogy a járműben még több illegális migráns is tartózkodott, felkutatásukra a rendőrség intézkedett. A Budapesti Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett gyanúja miatt indított eljárást.”

Nemrég derült ki, hogy embercsempészek Orbán Viktor otthonától pár száz méterre, a Béla Király úton alakítottak ki bázist. A mostani furgon Orbán Viktor várbeli munkahelyétől nem volt annyira messze, biztosan közelebb, mint a déli határkerítés.