Mindkét kapust kiállították egy olasz bajnoki 98. és a 103. percében

sport
2023 október 08., 05:25

Nem akármilyen befejezése volt szombat éjjel az olasz Genoa-AC Milan bajnoki futballmeccsnek. Az újonc Genoa a 87. percig tartotta a döntetlent a BL-szereplő, és most épp listavezetővé előrelépett Milan ellen, amikor Pulisic megszerezte a vendégeknek a vezetést. A VAR vizsgálta, nem volt-e meg szabálytalan kezezés, de végül megadta a gólt.

A bíró, részben az elhúzódó vizsgálat miatt is, 7 perc hosszabbítást rendelt el. Ennek ötödik percében a milánói kapus, Mike Maignan egy előrevágott labdát a tizenhatosán kívül úgy fejelt el, hogy közben letérdelte az egyik genoai játékost. Ismét VAR-vizsgálat jött, majd Maignant kiállították a 98. percben. A Milannak már nem volt cseréje, így csatár Olivier Giroud állt be védeni. A 37 éves játékosnak a szabadrúgásnál még szerencséje volt, mivel egy védőről kapulécre pattant, majd szögletre ment a labda.

link Forrás

A szöglet után a Milan vezetett volna kontrát, a játékvezető úgy látta, hogy az indításnál szabálytalankodott az előrehúzódó Genoa-kapus, Josep Martinez, ezért sárgát adott neki, és mivel már volt egy sárgája korábbról időhúzás miatt, őt szintén kiállította a 103. percben.

A hazaiaknak még volt cseréjük, így ők be tudták küldeni a tartalék kapust, neki viszont nem volt dolga – nem úgy Giroud-nak, akinek a végén kétszer is védenie kellett. Mindkétszer sikerrel járt, így maradt az 1-0, amivel az AC Milan megelőzte a másik milánói csapatot, a hazai pályán a Bolognával csak 2-2-t játszó Intert.