Szijjártó: Brüsszel ki nem állhat minket, utál minket

POLITIKA
2023 október 08., 07:31

Szijjártó Péter szerint Brüsszel ki nem állhat minket, utál minket. A külgazdasági és külügyminiszter vélhetően nem saját magára és kollégáira utalt, hanem az egész országra.

link Forrás

Azt mondta, Magyarországnak járnak uniós források. „És nem azért nem adják oda, mert a nem tudom én melyik törvény melyik passzusának melyik bekezdésében mi van, hanem azért nem adják oda, mert ki nem állhatnak minket” – mondta Szijjártó.

Szerinte a liberális mainstream azt mondja, hogy az ő irányzatuk sikeres egyedül, ehhez képest itt van a magyar kormány, „egy karakteresen nem mainstream, patrióta, jobboldali, keresztény-konzervatív politikai erő, ami sikeres, és ezért utálnak minket”.

„Ezért nagyon fontos a beruházási rekord, ezért nagyon fontos, hogy jönnie kell a beruházásoknak Magyarországra, mert az EU-s források helyett ezekkel lendületben tudjuk tartani a gazdaságot” – mondta Szijjártó, miközben Magyarországon negyedik negyedéve tart a recesszió.

Szijjártó Péter Armani pólóban Szaúd-Ariábiában 2023. június 8-án.
photo_camera Szijjártó Péter Armani pólóban Szaúd-Ariábiában 2023. június 8-án. Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

Azt, hogy megkapjuk-e, vagy ha igen, mikor kapjuk meg az EU-s forrásokat, Szijjártó nem tudja megmondani, ahogy azt sem, hogy mikor lesz vége az orosz-ukrán háborúnak, mert szerint „ez sem racionális dolgokon múlik”.