Vegyianyag szivárgott egy japán szuperexpresszen, több utas is égési sérüléseket szenvedett

külföld
2023 október 09., 12:43

Négy ember, köztük egy gyerek szenvedett égési sérüléseket egy Sinkanszen szuperexpressz vonaton Japánban, miután azonosítatlan vegyianyaggal kerületek kapcsolatba, írja az MTI helyi hatóságkora hivatkozva.

photo_camera Fotó: NAOKI OTSUKA/The Yomiuri Shimbun via AFP

Hétfő dél körül a Szendaj állomásra érkező vonaton az egyik utas riasztást adott le, mert több utas égési sérüléseket szenvedett, miután ismeretlen vegyianyaggal érintkeztek. A rendőrség közlése szerint négy égési sérülésesről számolt be, valamint két emberrel, aki rosszullétre panaszkodott. Egyikük állapota sem életveszélyes.

A Mijagi perfektúra hatóságai vizsgálják az esetet, amely az egyik utast az 1995-ös, tokiói metróban elkövetett terrortámadásra emlékeztette, mikor japán szélsőségesek szarin gázzal támadták meg a metrózókat. Az eset legalább 14 halálos áldozatot követelt, és több ezren megsebesültek.

Az anyag egy táskából szivárgott, a rendőrség kihallgatta a negyvenes éveiben járó tulajdonost. A tokiói férfi geológiai vizsgálatokat folytatott egy cégnél, a táskában pedig egy méréshez szükséges anyagot szállított, és a jelentések szerint ez szivároghatott ki véletlenül. (MTI, The Japan Times)