Ügyészeket, rendőröket és bírókat fenyegetett meg egy nő azzal, hogy megöli őket

bűnügy
2023 október 10., 08:53

Letartóztattak egy ötvenes éveiben járó nőt emberölés előkészületének bűntette miatt, mert hivatalos személyeket e-mailben megöléssel fenyegetett, olvasható az ügyészség honlapján.

A bíróság a regionális nyomozó ügyészség indítványával egyetértve, tegnapi végzésében – a bűnismétlés veszélyére tekintettel – a gyanúsított letartóztatását elrendelte, amely döntés azonban nem végleges, mert a terhelt védője fellebbezést jelentett be ellene.

A megalapozott gyanú szerint a nő 2023 augusztus második felében két beadványt is küldött az ügyészség több szervezeti egysége, valamint a Nemzeti Védelmi Szolgálat elektronikus levelezési címére, amelyekben közölte, hogy 12-13 személyt készül megölni. A gyanúsított által megfenyegetett hivatalos személyek között voltak ügyészek, rendőrök, a gondnokság alá helyezése iránt folyamatban lévő polgári peres eljárásban eljáró bíró, továbbá egy járási hivatal korábbi vezetője.

Beadványaiban a nő azt is előadta, hogy céljának eléréséhez egy társkereső oldalról keresett partnert magának, akit meg akart ölni azért, hogy az autóját elvegye, és azzal induljon felkutatni a megölni kívánt személyeket. A beadvány szerint erre azért nem került csak sor, mert az illető nem talált oda a nő lakcímére, akit egyébként egy számszeríjjal várt, amelybe egy négy élű, vadászheggyel szerelt nyílvessző volt betöltve.Beszámolt arról is, hogy ezen túlmenően is rendelkezik az élet kioltására alkalmas íjakkal, illetve ehhez szükséges nyílvesszőkkel és lőfegyverrel is.

A fenti személyek megölésére irányuló szándékával a nő később sem hagyott fel, a különböző hatóságoknak megküldött további beadványaiban megismételte fenyegetéseit.

A nő ingatlanában végzett kutatás során a hatóságok lefoglaltak egy számszeríjat, két reflexíjat és számos különböző hosszúságú fémheggyel rendelkező fa, illetve alumínium nyílvesszőt.

A nő a letartóztatása tárgyában tartott bírósági ülésen és a nyomozás során történő gyanúsítotti kihallgatásán sem ismerte el a bűncselekmény elkövetését.