A kormány reklámban büszkélkedik a két új magyar Nobel-díjassal

belföld
2023 október 11., 10:52

„Tudósaink mindig is a világ legjobbai között voltak. Most ismét okkal érezhetünk büszkeséget” – hangzik el abban a reklámvidóban, amit Magyarország kormánya készíttetett.

A videó ezután azzal folytatódik, hogy elmondják benne, „a kisújszállási Karikó Katalin és a Móron született Krausz Ferenc világraszóló tudományos eredményei életeket mentenek és magyar fiatalok sokaságát ösztönzik majd kutatásra, felfedezésre, alkotásra”. Eközben stockvideókat nézhetünk mikroszkóp előtt ücsörgő és kémcsövet nézegető random emberekről, majd a 35 másodperc gyorsan véget is ér azzal, hogy megköszönik Karikónak és Krausznak azzal, hogy „Magyarország büszke önökre”.

link Forrás

A fizikai Nobel-díjjal jutalmazott Krausz Ferenc egyébként a napokban a köztévében beszélt arról, hogy „rendkívüli aggodalommal” figyeli „a magyarországi tanári szakma jelenlegi megbecsültségét”.

„Itt a tévén keresztül is szeretnék apellálni a döntéshozókra, hogy tegyenek meg mindent, amit a lehetőségek megengednek annak érdekében, hogy ennek a szakmának a becsülete helyre álljon minél gyorsabban. Ugyanis ha ez nem sikerül, és nem lesznek a jövőben Kiss tanár bácsijaink, Láng tanár bácsijaink és Vermes tanár bácsijaink, akkor egészen biztosan nem lesznek Nobel-díjaink. És ez még a legkisebb baj” – mondta Krausz, akinek üzenetét az MTI egyszerűen inkább kihagyta az interjút szemléző összefoglalójából.