Ma éjjel ismét mehetünk harckocsi-spottingolni a Hős utcához

belföld
2023 október 12., 17:36

Kedves harcifelszerelés-rajongók és szpottolók, szolgálati közleményünk következik: telefonokat elő, tiktokot, insta live-ot beizzítani, és irány a Hős utca!

Csütörtökön nem sokkal este hét után a Honvédelmi Minisztérium közleményt adott ki „Hazatér a Leopard” címmel. A lényeg: az a Leopard 2A4HU harckocsi, amit szeptember végén videóztak le a Hungária körúton, a Hős utcánál, visszatér anyaalakulatához. Ezért csütörtök éjszaka és péntek hajnalban megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani.

link Forrás

A közlemény szerint az „MH Klapka György 1. Páncélosdandár október 12-én este 20 és október 13-án hajnali 1 óra között technikai átcsoportosítást hajt végre a Tata-M1-M0-M5 autópálya bevezető szakasza - Budapest X. Könyves Kálmán krt. - Hungária krt. - Hős u., majd vissza a Hős u. - Pongrác út - Kerepesi út - Veres Péter út - Szabadföld út - 3-as út - M0 autó út-M1-Tata útvonalon.”

A közleményben a honvédség arra kéri a járművezetőket, hogy „a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai technikai eszközöket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól”. A HM felhívta a figyelmet arra, hogy a zárt menetoszlopba nem hajthat be civil autós, „ezért a biztonságos haladást kísérőjárművek biztosítják”. Kérik, hogy akik a fent említett útvonalon közlekedőknek, azok a katonai menetoszlopok közelében „az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek.” Egyben azt ígérik, hogy törekszenek „az állampolgárok nyugalmát a lehető legkisebb mértékben zavarni” az akcióval.

A Leopard egyébként a harmadéves honvédtisztjelöltek gyakorlati oktatását szolgálta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Honvédtisztképző és Hadtudományi karán.