Miért támogatja a világon annyi szélsőbaloldali a civileket és gyerekeket lemészárló iszlamista terroristákat?

POLITIKA
2023 október 12., 20:06
photo_camera Egy szélsőbaloldali tüntető „Az ellenállás jogos” feliratú transzparenst tart a magasba a demokratikus szocialisták által szervezett New York-i tüntetésen a Times Square-en. Fotó: FATIH AKTAS/Anadolu Agency via AFP

A terrortámadásról készült talán legdermesztőbb olyan videó, amely nem halottakat vagy direktben gyilkosságokat mutat be, azt a pillanatot rögzítette, amikor a napfelkelte fényeinél még javában táncoló izraeli goások észre sem veszik, hogy mögöttük a távolban éppen leszállnak az égből a Hamász motoros paplanernyőkön érkező terroristái. Akik percekkel később százával fogják kivégezni őket.

A paplanernyős gyilkosok sziluettje pillanatok alatt vérszomjas mémmé vált a Hamász terrortámadását ünneplők körében szerte a világon. Egy amerikai politikai szervezet Twittere kedden este a grafikának azt a verzióját posztolta ki, amin az ernyőhöz palesztin zászlót rögzítettek, alá pedig a „Palesztina mellett állok” szöveget írták. (A posztot cikkünk megírása után, de még annak élesítése előtt leszedték, de az alanti kép abban szerepelt.)

Csakhogy ez posztoló nem valami külföldre szakadt Hamász-sejt vagy neonáci milícia, hanem a fekete jogvédő szervezet, a Black Lives Matter chicagói szervezete volt.

A Hamász mészárlásának támogatása, relativizálása, illetve a nyílt örvendezés zsidó civilek meggyilkolásán a legkevésbé sem egyedi jelenség a világ szélsőbaloldali pártjainak és más szervezetinek körében az utóbbi napokban.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.