A háború 6. napja: Izrael addig nem ad vizet és áramot Gázának, amíg el nem engedik a túszokat

2023 október 12., 05:38

Trump gyökérnek nevezte az izraeli védelmi minisztert

photo_camera Fotó: GIORGIO VIERA/AFP

A volt amerikai elnök szerdán a floridai West Palm Beachen kampányolt, ahol arról beszélt, hogy a Hezbollah azért kezdhetett támadásokba Észak-Izraelben a Hamász hétvégi akciói után, mert Joe Biden biztonsági emberei nyilvánosan beszéltek arról, hogy az északi terület az ország legsérülékenyebb része. Márpedig szerinte a Hezbollah nagyon okos, és figyelt erre. Majd rátért Joáv Galant izraeli védelmi miniszterre is:

Van egy nemzetvédelmi miniszterük vagy valaki, aki azt mondja: »Remélem, hogy a Hezbollah nem támad meg minket északról«. Aztán másnap reggel megtámadták... Ha erre a gyökérre hallgatsz, akkor északról támadnának, mert azt mondta, »az a mi gyenge pontunk«”.

link Forrás

De Trump Benjámín Netanjáhú izraeli miniszterelnököt is kritizálta, mert elmondása szerint az izraeli titkosszolgálat 2020-ban kihátrált Kászim Szulejmáni iráni kémfőnök megöléséből. „Soha nem fogom elfelejteni, hogy Bibi Netanjahu cserbenhagyott minket. Ez nagyon szörnyű dolog volt” - mondta a volt elnök. (Times of Israel/New York Times)