Öt napja van Iványi Gáboréknak a tartozások kifizetésére

belföld
2023 október 15., 05:28

Öt napot adott az MVM Zrt. Iványi Gáboréknak, hogy befizessék a tartozásukat, különben elzárják intézményeikben a villanyt és a gázt, számolt be az RTL.

Iványi Gábor szerint ez végzetes lehet az összesen 63 intézményre nézve, amely között van hátrányos helyzetű gyerekeket oktató iskola, óvoda, hajléktalanszálló, hajléktalankórház és más szociális intézmények.

„Most ki fogom tolni az utcára a végtag nélküli hajléktalanokat, mert nem fogok tudni mit csinálni – kórházak nem veszik fel őket, hát tudjuk, hogy milyen állapotban van az egészségügy”

– mondta Iványi Gábor, a Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) elnöke.

A MET összesen 680 millió forinttal tartozik, mert a kormány a bírósági döntések ellenére sem rendezte egyházi státuszukat, ezért nem kapják meg a normatív támogatás mellé járó kiegészítő támogatásokat.

Az RTL riportja szerint Pikó András, VIII. kerületi polgármester felajánlott a segítségét:

„Az egyik segítség az egy aggregátor, ezt polgármesteri hatáskörben a polgármester megteheti, és természetesen felkerestem, illetve írtam a polgármestertársaimnak, hogy most egy olyan helyzet van, amiben szükség van az ő segítségükre is, ha bezár a Dankó utcai hajléktalanszálló, az óriási humanitárius krízis.”

Az MVM az RTL megkeresésére úgy reagált: már többször tárgyaltak Iványiékkal, korábban féléves moratóriumot is vállaltak, de ez már lejárt. A kormány részéről pedig azt a választ kapták, hogy ha jelzik a kormányhivatalnak, átveszik a gondozottakat, „az állami intézményrendszer felkészült a hátrányos helyzetű, szociális ellátására szorulók fogadására is.”

Nemrég írtunk róla, hogy a végét járja Iványi Gábor egyháza és az Oltalom Karitatív Egyesület, mert a NAV 384 millió forintot vont el tőlük. Cikkünkben összefoglaltuk az elmúlt évek fejleményeit és a csődközeli helyzethez vezető utat.

link Forrás