Halálra késeltek egy 6 éves palesztin-amerikai fiút Illionis-ban

külföld
2023 október 16., 04:20

A gyerek 32 éves anyját is megsebesítette az a férfi, akit most gyilkossággal és gyilkossági kísérlettel vádolnak, illetve azzal, hogy tettét pusztán gyűlöletből és azért követte el, mert áldozatai muszlimok voltak.

A Will megyei seriffhivatal vasárnap közleményében azt írta, szombat reggel kaptak segélyhívást egy nőtől, aki azt mondta, megtámadta a főbérlője. A kiérkező rendőrök találták meg a nőt és fiát, mindkettejük mellkasán, törzsén és végtagjaikon több szúrt sebbel. Kórházba szállították őket, de a fiú később meghalt. A gyereket 26 késszúrás érte. Támadójukat, a 71 éves Joseph Czubát a ház előtt találták meg, a kocsifelhajtón ült. Őt is kórházba szállították megfigyelésre, mielőtt a rendőrök kihallgatták volna.

photo_camera Joseph Czuba Fotó: Will megyei seriffhivatal

A hatóság közleménye szerint a támadás során használt kés egy „fogazott, katonai stílusú kés volt”, aminek pengehosszúsága majdnem 18 centi.

A hatóságok közleménye szerint a gyanúsított „egyértelműen a Hamász és az izraeliek között zajló konfliktus miatt támadta meg mindkét áldozatát”, és azért, mert azok muszlimok voltak.

Úgy tudni, hogy a fiú már az Egyesült Államokban született, anyja pedig, aki a ciszjordániai Beituniából származik, 12 évvel ezelőtt érkezett az országba.

Joe Biden amerikai elnök egy nyilatkozatban azt mondta, felháborította, ami történt, úgy fogalmazott, hogy „a gyűlölet-bűncselekményeknek nincs helyük Amerikában”. Szerinte össze kéne fogni és „el kell utasítani az iszlamofóbiát, illetve a gyűlölet és a bigottság minden formáját”. (BBC)